.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Društvo / Obrazovanje

Besplatna edukacija o EU projektima

23.01.2015.

   Pokrajina je danas raspisala konkurs za prijavu na program "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove". Kako se objašnjava u saopštenju Pokrajinske vlade, konkurs za prvu generaciju polaznika raspisao je vojvođanski Fond "Evropski poslovi", u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

.

  Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, privreda, obrazovanje, kultura i druge oblasti, zatim o pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

   S obzirom na to da se svake godine značajna sredstava u Evropskoj uniji odobravaju za sprovođenje projekata na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou širom Evropske unije i u državama koje se nalaze u pretpristupnom procesu, cilj programa je priprema polaznika za kreiranje i implementaciju evropskih projekata.

   Program se sastoji iz šest modula sa ukupno 19 nastavnih disciplina, 325 časova aktivne nastave i 130 časova mentorskog rada i trajaće 22 radne nedelje. Nastava će se izvoditi petkom posle podne i subotom u Novom Sadu, a predavači su stručnjaci koji poseduju veliko teorijsko i praktično iskustvo u upravljanju EU fondovima i programima, dodaje se u saopštenju pokrajinske Vlade.

   Program je namenjen zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, mesnim zajednicama, pokrajinskoj administraciji, razvojnim agencijama, kancelarijama za lokalno-ekonomski razvoj, opštinskim turističkim organizacijama, kancelarijama za mlade, javnim i javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim institucijama, institucijama kulture, organizacijama civilnog društva, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, fakultetima, institutima i istraživačkim ustanovama, drugim institucijama koje se mogu javiti kao korisnici sredstava iz evropskih fondova.

   Pokrajinska Vlada je krajem prošle godine razamatrala informaciju o novom, specijalističkom programu pod nazivom "Upravljanje regionalnim rezvojem kroz EU fondove" i zadužila pokrajinski Fond "Evropski poslovi" da ga realizuje. Kompletan program biće finansiran sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine.

   Više informacija o konkursu može se pročitati na portalu Fonda "Evropski poslovi".

Izvor: RTV

.
Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate".…
.
Predavanje Đorđa Krivokapića iz SHARE fondacije na temu organizacije poslovnih sistema u kolaborativnoj ekonomiji, odnosno, "Kako…
.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?