...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Besplatna edukacija o EU projektima

23.01.2015.

   Pokrajina je danas raspisala konkurs za prijavu na program "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove". Kako se objašnjava u saopštenju Pokrajinske vlade, konkurs za prvu generaciju polaznika raspisao je vojvođanski Fond "Evropski poslovi", u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu.

.

  Program pruža detaljne informacije o širokom spektru raspoloživih EU fondova i programa kojima se finansiraju projekti u različitim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, privreda, obrazovanje, kultura i druge oblasti, zatim o pripremi uspešnih projekata, upravljanju odobrenim projektima i kontroli trošenja EU sredstava.

   S obzirom na to da se svake godine značajna sredstava u Evropskoj uniji odobravaju za sprovođenje projekata na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou širom Evropske unije i u državama koje se nalaze u pretpristupnom procesu, cilj programa je priprema polaznika za kreiranje i implementaciju evropskih projekata.

   Program se sastoji iz šest modula sa ukupno 19 nastavnih disciplina, 325 časova aktivne nastave i 130 časova mentorskog rada i trajaće 22 radne nedelje. Nastava će se izvoditi petkom posle podne i subotom u Novom Sadu, a predavači su stručnjaci koji poseduju veliko teorijsko i praktično iskustvo u upravljanju EU fondovima i programima, dodaje se u saopštenju pokrajinske Vlade.

   Program je namenjen zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, mesnim zajednicama, pokrajinskoj administraciji, razvojnim agencijama, kancelarijama za lokalno-ekonomski razvoj, opštinskim turističkim organizacijama, kancelarijama za mlade, javnim i javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim institucijama, institucijama kulture, organizacijama civilnog društva, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, fakultetima, institutima i istraživačkim ustanovama, drugim institucijama koje se mogu javiti kao korisnici sredstava iz evropskih fondova.

   Pokrajinska Vlada je krajem prošle godine razamatrala informaciju o novom, specijalističkom programu pod nazivom "Upravljanje regionalnim rezvojem kroz EU fondove" i zadužila pokrajinski Fond "Evropski poslovi" da ga realizuje. Kompletan program biće finansiran sredstvima Autonomne pokrajine Vojvodine.

   Više informacija o konkursu može se pročitati na portalu Fonda "Evropski poslovi".

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Stipendija za obuku za pisanje EU projekata

Razmišljate kako se organizuje festival, seminar, kako se razvija novi proizvod, ili kako napraviti međunarodni projekat? Možete da se prijavite…

.

Sajam evropskih projekata

   Na Sajmu projekata koje finansira Evropska unija predstavljeno je više od 60 projekata koji su sprovedeni u Srbiji od…

.

Konkurs Vikimedija Srbije

Vikimedija Srbije je i ove godine raspisala konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i…

.

Pametni pištolj glavu čuva?

Da bi se smanjile slučajne smrti tokom građanskih nemira, proizvođač vatrenog oružja FN Herstal razvio je pištolj koji ne samo…

.

Poziv za kulturne i umetničke projekte

U okviru projekta Kultura za demokratiju, Hartefakt je raspisao novi poziv za dostavljanje predloga projekata za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata.

.

Pronađi partnera za Erazmus projekte

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar namenjen predstavnicima organizacija i ustanova aktivnih u sektorima obrazovanja, mladih i sporta koji žele…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo