.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Aktivizam

Učestvujte u prvom novosadskom Climathon-u

24.10.2017.

Prvi novosadski hakaton posvećen klimatskim promenama Climathon počinje u petak, 27. oktobra u 16 časova u Startit centru, a tokom 24 časa, do subote u isto vreme, učesnici će se baviti problemom toplotnih ostrva u svom okruženju i predstaviti ideje kako da ih reše. 

.

Climathon je globalni dvadesetčetvoročasovni hakaton koji se bavi promenama u klimatskim uslovima u sredinama koje čovek naseljava i na koje ima najveći uticaj. Tema prvog novosadskog Climathon-a su toplotna ostrva (heat islands) koja označavaju mesta u gradu na kojima su najveće razlike u temperaturama.

Ove razlike uslovljene su smanjenjem zelenih površina, povećanjem površina pod betonom i gradskim transportom. Kako kažu organizatori, ovakve pojave su sve češće u gradovima širom sveta, a za tim trendom ne zaostaje ni Novi Sad.

Cilj Climathon-a je da na jednom mestu okupi Novosađane i Novosađanke, inovatore, profesionalce u oblasti zaštite životne sredine, arhitekture i urbanizma, studente i entuzijaste koji svoje vreme i energiju usmeravaju na poboljšanje uslova života u ovoj oblasti.

Svi oni baviće se problemom toplotnih ostrva tokom 24 časa i uz pomoć mentora – predavača osmisliće rešenja i predstaviti ga žiriju, na kraju Climathon-a, u subotu 28. oktobra.

Učešće je besplatno, a detaljno uputstvo za prijavu nalazi se na sajtu Startit centra. Prijave traju do 25. oktobra, a za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Jeleni Gavrilov na mejl gavrilovjelena@gmail.com. 

J. Z. 

.
Projekat Fondacije Novi Sad 2021 pod nazivom "Nova mesta" pokrenuo je proces uređenja malih javnih površina u mesnim zajednicama…
.
Šesto izdanje novosadskog "Pozitivnog koncerta" biće održano 1. decembra u novosadskom Shamrock baru, a nastupaće bendovi Neprijatelj…
.
U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u ponedeljak 20. novembra odražava se Youth Speak forum, koji će okupiti lidere iz različitih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
Anketa

Da li treba dozvoliti prevoz kućnih ljubimaca u javnom prevozu?