...
TRENUTNO11:00 - 12:00Škripa

Društvo / Aktivizam

Sajt koji pokreće na akciju

14.02.2017.

Internet stranica "Films for action" je svojevrstan izvor informacija i znanja za one koji žele da promene svet odnosno da koliko mogu doprinesu da bude bolji, a bazira se na podršci zajednice koja se oko njega okuplja. Na njemu ćete naći sijaset odličnih dokumentarnih filmova i klipova koji se bave temama koje nas se svih tiču. 

.

Sajt je, kako stoji u opisu, snažna alatka za podizanje svesti o važnim temama koje nisu zastupljene i pokrivene u mejnstrim medijima. Cilj je da se građanima omogući pristup informacijama i drugačijim perspektivama o temama koje su esencijalne za stvaranje pravednijeg, održivog i demokratičnijeg društva.

Na sajtu se nalazi više od tri hiljade filmova i video klipova, od kojih se većina može pogledati besplatno online, sortiranih u 40 kategorija, od aktivizma, politike, ekonomije, preko globalizacije, permakulture, medijske pismenosti i filozofije do terorizma, održivog razvoja, ljudskih prava i nezavisnih medija.

Mreža ljudi koji su se okupili oko sajta ne bavi se samo sajtom, već deluju i razgranato po lokalnim zajednicama i trude se da naprave alternativne medije i kanale kako bi informisali, umrežavali i podstakli na akciju lokalno stanovništvo. Tokom cele godine organizuju projekcije dokumentaraca u nezavisnim bioskopima i drugim pogodnim prostorima, a uz filmove pokreću edukativne i aktivističke kampanje koje se bave istim temama kao i filmovi.

Na ovaj način celokupna ideja koja stoji iza Films for action približava se ljudima i motiviše ih da pomognu funkcionisanje sajta i ideje koja stoji iza njega, a sve kako bi ga održali nezavisnim.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Priče iz života znamenitih ličnosti na sajtu Biography.com

Kako se obogatila porodica Tramp, čime se sve bavi Dejvid Haselhof ili gde je danas Madona - sve to možete…

.

Kako ulepšati video snimke na telefonu?

Uređivanje fotografija na telefonu je sasvim normalna stvar i aplikacije koje su namenje za to su preplavile Google Play i App Store prodavnice.…

.

Putuj jeftino

Postoji mnogo aplikacija za putovanja koje će vam pomoći da isplanirate, rezervišete let, pronađete hotel, itd, ali smo za vas…

.

U šta ćeš se maskirati?

Ukoliko želite da ukrasite stan ili kuću tematskim dekoracijama ili možda i dalje nemate ideju u šta da se maskirate…

.

Istorija browsera na jednom mestu

Internet je napunio 50 godina, a ako želite da vidite kako su se internet pretraživači razvijali, imamo sajt za vas. 

.

Oslobodi se insomnije

Kada se pomisli na Twitch obično se misli na besane noći i prenose Fortnite mečeva, a jedan novi kanal ima potpuno drugačiju funkciju, budući…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 Indie road

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo