...
TRENUTNO00:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Društvo / Aktivizam

OKCe pokreće Omladinsku televiziju

20.07.2020.

Omladinski kreativni centar OKCe iz Novog Sada pokrenuo je nedavno omladinsku televiziju na kojoj će, između ostalog, biti emitovana i emisija o mladima u preduzetništvu. Za ovaj poduhvat, oni su prošlog meseca okupljali kreativni tim, a planiraju da osmisle još niz zabavnih i korisnih sadržaja koje će emitovati na internetu.

.

Ljubomir Miljević, koordinator marketing tima, za Oradio kaže da je prva emisija koju su osmislili za zadatak dobila da prikaže svet mladih u poslovanju.

"Emisija je posvećena dobrim primerima mladih koji su se ostvarili u preduzetništvu, bez obzira na oblast. Pozvali smo mlade da nam se priključe, da donesu sveže ideje za ovu i druge emisije i da sve to realizuju", objašnjava Ljubomir.

Prema njegovim rečima, ideja da pokrenu Omladinsku TV rodila se iz potrebe da postoji medijski sadržaj koji prave mladi za mlade.

"Takvog medijskog sadržaja u Srbiji ima, ali to ni izbliza nije dovoljno. Hteli smo da pružimo mladima dodatni medijski prostor, da se čuje njihov glas i da imaju veći domet. U okviru Omladinskog kreativnog centra imamo jedan potpuno funkionalan studio za digitalnu, audio-vizuelnu produkciju, odakle ćemo emitovati program", kaže Ljubomir.

okce jpg

Kao i druge ustanove u vreme pandemije i Centar OKCe je svoje aktivnosti preneo na internet. To je mesto na kojem će ubuduće biti emitovane i emisije koje budu producirali.

"Zbog epidemiološke situacije, većinu našeg programa smo prilagodili online sferi i podatke kako da učestvuju naši pratioci mogu pronaći na našoj stranici. Na internetu će se, bar za sada, naći i naša televizija", najavljuje sagovornik Oradija.

Ljubomir kaže da bi, ukoliko već imaju medijski sadržaj namenjen mladima, oni trebalo da budu ti koji bi morali sve to da osmisle i izvedu.

"Sadržaj treba prilagoditi temama koje su mladima važne i oni tu najviše moraju da se pitaju. Prva emisija posvećena je mladima u preduzetništvu koji su uspeli da se izbore za svoje mesto, pa ćemo u tom stilu osmišljavati i druge sadržaje", kaže Ljubomir.

okce2 jpg

Prema njegovim rečima, program Omladinskog kreativnog centra OKCe prilagođavaće se i dalje epidemiološkoj situaciji i opstaće uprkos svemu jer su,  kako tvrdi i do sada realizovali većinu planiranih aktivnosti.

Ljubomir kaže da je OKCe mesto gde mladi mogu dobiti neophodnu podršku da ostvare i razviju svoje kreativne potencijale.

"Od pre tri godine, kada smo osnovani, mi mladima nudimo zajednički radni prostor u kojem se nalaze konferencijska sala, soba za zabavu, sala za kurseve, radionice i predavanja. Osim toga, oni kod nas mogu da pohađaju brojne kurseve, radionice i predavanja koji su posvećeni napredovanju na ličnom i profesionalnom planu. Mi sve kojima je potrebna pomoć i konsultujemo i dajemo im pravne, ekonomske i administrativne savete, a kod nas mogu da pronađu i svu tehničku opremu za organizaciju, razvoj i izvođenje događaja", kaže Ljubomir Miljević.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Radionica "Uradi sam" o ručnoj izradi proizvoda

Omladinski kreativni centar organizuje radionicu "Uradi sam", a kao specijalni gost dolazi putujući majstor iz Poljske Peter Pirx u nedelju,…

.

OKCE: Mesto za pokretanje novih inicijativa

Omladinski kreativni centar OKCE nedavno je otvorio svoja vrata mladima Novog Sada. Nakon skoro tri godine od početka radova, Nikola Srdić je…

.

O dobrim i lošim stranama ograničenja

Radionica za mlade, na kojoj će biti reči o ograničenjima koja sami sebi postavljamo, održaće se u sredu, 19. jula…

.

Besplatna radionica upravljanja vremenom

Da li ste u poslednje vreme mnogo zauzeti i ne stižete da se posvetite prijateljima, momku ili devojci ili školi?…

.

Obuka za prekvalifikaciju mladih žena u IT sektor

Mlade žene koje žele da razviju svoj biznis u sferi informacionih i komunikacionih tehnologija mogu da se prijave na obuku…

.

Disney Plus ukida besplatni probni period

Većina striming servisa nudi korisnicma probni period tokom kojeg mogu da vide da li žele da koriste njihove usluge ili…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Škripa
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo