...
TRENUTNO18:00 - 18:30Popodne na O radiju

Muzika

Solo album Milana Mumina

07.06.2016.

Novosadski muzičar Milan Mumin predstavio je u SKCNS Fabrika svoj novi solo album "In case that one of them is you". U pitanju je maksi singl na kojem se nalazi pet pesama pisanih i produciranih u američkoj izdavačkoj kući "Plus sized man".

.

Pesme je producirao Klej Harper, lider pank benda Kulis iz Atlante koji je za Mumina čuo na projekciji filma "Love hunter" u San Francisku.

"Kada je video film, oduševio se muzikom i rešio da me kontaktira. Ponudio je da me dovede u Atlantu, sastavi bend i plati troškove kako bi zajedno napravili album. Bio je dogovor da radimo bez obaveze, da sve što im se ne sviđa ne ide i da probamo. Odlučio sam da krenem na taj jednonedeljni put", kaže Mumin.

U pet dana nastao je temelj za album "In case that one of them is you", a Mumin kaže da je postprodukcija trajala u njegovom odsustvu još neko vreme.

"Tu su me uverili da su ozbiljni u svom poslu. Slali su mi probne mikseve i ja sam slušajući to otklanjao manjkavosti. Ekipa je bila 'ubica' od profesionalizma. U tom ad hoc sastavljenom bendu sve su sami vrhunski muzičari", kaže Mumin.

mumin1 jpg

Muzika na albumu je radio friendly, što će olakšati promociju, ali Mumin kaže da će prava promocija u Americi krenuti tek na jesen, kada se planira turneja po studentskim gradovima juga SAD-a.

"Mene to užasno raduje jer sam ogroman fan južnjačke muzike i bendova i mislim da će naići na lep prijem. Svi ti univerziteti imaju svoje radio stanice koje su vrlo pristupačne. Planiraju se svirke u Nešvilu, Memfisu, Atlanti i drugim južnjačkim gradovima, a moguće da ćemo posetiti i Njujork i San Francisko", najavljuje Mumin.

Njegovi fanovi u Srbiji moći će da čuju nove pesme uživo u izvođenju Love Huntersa koji će osvežiti i neke druge aranžmane. Prva planirana svirka je 21. juna u Beer Gardenu na Adi Ciganliji, zatim 27. juna na Štrandu u Novom Sadu. Već 9. jula Hantersi odlaze u Kragujevac, pa 13. avgusta imaju nastup na Zaječarskoj gitarijadi. 

P. K.

Možda te još zanima:

.

Mumin: Nagrada u pravim rukama

Vest da je ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade grada Novog Sada frontmen Love Huntersa Milan Mumin obradovala je, ali i iznenadila poklonike…

.

Mumin: Za mene su Hantersi "best of"

Milan Mumin je prepoznatiljiva i specifična figura novosadske rok scene, a njegov rad u bendu Love Hunters traje više od 30…

.

Muzika je moja jedina opcija!

Za svoj bend kaže da su oduvek bili pobornici ljubavi i stine. Trideset godina na svom putu Milan Mumin je…

.

Mumin: Smeši mi se lepa karijera u Americi

Novosadski muzičar Milan Mumin predstavio je svoj novi solo album "In case that one of them is you". U pitanju…

.

Mumin: Upali smo u letargiju

Ovog meseca imamo razloga za veselje. Milan Mumin nam je najavio izlazak novog albuma Love Huntersa. Mi smo se družili…

.

Borba za kulturnu manjinu

Mladi novosadski gitarista, kompozitor i tesktopisac Igor Sakač, nakon ozbiljnog rada u nekoliko bendova uskoro će publici predstaviti svoj prvi…

  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo