...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Riječki metal bend Mamut večeras u Novom Sadu

30.09.2022.

Večeras u Novom Sadu, u CK13, nastupa riječki alternativni bend Mamut. Publici će predstaviti, kako kažu najjači set pesama koji čini aktuelni album "Nihilist", koji je prošle godine ugledao svetlost dana.

 
.

Bend postoji od 2017. godine, a njegov spiritus movens je gitarista Ivo Juričić. Zvuk koji neguju se može opisati kao alternativni metal, a nastao je kao posledica eksperimentisanja i stalnog traženja vlastitiog i autentičnog zvuka u ovom žanru. Album "Nihilist" je dobio dobre kritike, a ono što je posebno privuklo pažnju su tekstovi.

"Koliko god te svi pritiskaju i kažu da je melodija najbitnija, mislim da bend mora rečima da artikuliše svoju poruku. Trudili smo se da tekstualni sadržaj albuma ne bude izlizan i generički. Započeli smo pisanje albuma 2018. godine, a izašao je u sred pandemije i uhvatio je dobar griz tog mračnog perioda", kaže Ivo za Oradio.

Sam priznaje da mu je bilo čudno da piše tekstove na hrvatskom, ali se to na kraju ispostavilo kao dobra odluka.

"Postoji puno sličnih bendova, ali svi sebi stavljaju obavezu da moraju pevati na engleskom i tako sami sebe izbace. Scene su pre bile jako lokalne, sada mi deluje kao da je na pomolu regionalna priča, samo treba par bendova sa jakim albumima koja će nogom otvoriti ta vrata", rekao je Ivo.

Uz Mamut u CK13 večaras nastupa i novosadski novosadski doom post rock trio Fatlander i bend Bilje. Riječani nastavljaju mini-turneju po Srbiji sutrašnjim koncertom u beogradskom Elektropioniru.

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Veganska večera: podrška je važna!

Održana je još jedna "Otvorena kuhinja" u Omladinskom centru, CK13. Institucija koja traje skoro kao i sama Crna kuća. To…

.

Drag queen show više od zabave

U okviru Novosadske nedelje ponosa, koja je upravo završena, održan je i „Drag queen show“.  Iako su „drag queen“ predstave…

.

"Kuhinji solidarnosti" potrebna stalna pomoć

"Kuhinju solidarnosti" su 2020. godine u vreme pandemije koronavisrusa pokrenuli aktivisti omladinskog centra CK13 i Združene akcije "Krov nad glavom".…

.

Francis K. A. i Dolores ovog petka u CK13

U petak 27. januara novosadska publika će u CK13 moći da čuje bendove Francis K. A. i Dolores - nove…

.

Nedostatak prostora najviše muči alternativnu kulturnu scenu Novog Sada

Nakon što je Novi Sad 9. januara zvanično predao titulu Evropske prestonice kulture Atini, vreme je da se polako svode…

.

Ništa nije strašno osim što je sve strašno

Moderno doba naviklo nas je da se sve menja kao na traci i da za mnoge bitne stvari prosto nemamo…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo