...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Muzika

Francis K. A. i Dolores ovog petka u CK13

25.01.2023.

U petak 27. januara novosadska publika će u CK13 moći da čuje bendove Francis K. A. i Dolores - nove nade domaće sint-pop scene. Publiku očekuje odlična svirka na kojoj će moći da se prepuste putovanju će ih voditi od energičnih pop kompozicija Doloresa do sanjivih i melaholičnih melodija dua Francis K. A..

.

Duo Dolores je nedavno izbacio novi singl i spot "Retko sećanje", koji je odličan uvod za predstojeću svirku. Ana Srećković i Marija Vukčević su već privukle pažnju domaće pubike hitom "Šta te radi", u kome su sabrale sve što inspiriše od sinta preko nju vejva.

"Dolers je prvi nastup imala u septembru 2022. godine. To je za nas, uz stvaranje pesama i vizuala, najlepši deo svega. Jedva čekamo nastupe, jer je energija uvek drugačija i svaki put nešto naučimo. Kada se malo uhodamo i izabacimo još pesama, imamo u planu nastupe koji će biti izrežirani. Što se tiče novih pesama, biće to sličan zvuk uz mala odstupanja. Svaka pesma je proces za sebe i zavisi u kom smeru će da ode", kaže Ana.

Ono što Ana i Marija smisle, na samom kraju, uobliči jedan od najtalentovanijih mladih producenata u regionu Petar Wagner poznatiji kao Fantom.

"Ja sam u nekom ternutku počela da se interesujem za produkciju i od njega sam dosta naučila. Gledam kao mentora za aranžmane, mikseve... Singl 'Retko sećanje' je bio u produkciji Doloresa, uz mentorstvo Fantoma, bez čije pomoći bi sve išlo sporije i puno teže", kaže Ana.

Ovog petka novosadskoj publici će se predstaviti i duo Francis K. A. koji čine Tamara Jeličić i Miloš Mihajlović. Spojio ih je sličan muzički ukus, koji čini primiesa elektronike i popa koji rezultira odličnim dark-vejv zvukom. Sa Doloresom su već nastupali u beogradskoj "Kvaki 22" koja je, kako kaže Tamara, prošla odlično.

"Lokal je bio pun i očekujem nešto slično i u Novom Sadu. Od publike čujemo samo dobre kritike. Drago nam je kada neko koga ne znamo kaže da je čuo za bend i da mu se dopada. Na sceni je prisutno sve više dark-vejva, sada imamo dosta koncerata izvođača iz Rusija i Belorusije koji gaje taj zvuk. Mi smo to samo prilagodili našim senzibilitetima i melanholiji koji se provlači u svim pesmama", priča Tamara.

Ako se odlučite da ovaj petak provedete u CK13, zapamtite da svirka počinje u 21 čas.

Kompletan razgovor sa Anom i Tamarom poslušajte u poslednjoj epizodi emisije Pop up:


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo