...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Zanimljivosti

Mathway.com - online učitelj matematike

16.11.2016.

Bez obzira trebaju li vam brze matematičke računice, statistički rezultati ili prosto studirate prirodne nauke, postoji mesto na webu koje vam za delić sekunde može pomoći u tome. Na sajtu mathwey.com pronaći ćete sve što je potrebno za razumevanje matematičkih i inih problema. 

.

Mathway.com je platforma kreirana isključivo za rešavanje zadataka u oblastima matematike, algebre, trigonometrije, hemije i drugih prirodnih nauka. Njegovi kreatori osmili su jednostavnu alatku koja u deliću sekunde rešava većinu problema koje mu predstavite. Sve što treba je da koristite tastauru na sajtu za ukucavanje podataka.

Kada postavite problem i kliknete enter u donjem delu stranice pojaviće se rešenje. Ukoliko ste kreirali nalog moći ćete da kliknete i na opciju u kojoj možete videti kako je problem rešavan korak po korak, što je i najvažnije u bavljenju matematikom.

Postoji naravno i situacija u kojoj sajtu zadajete problem koji ne može odmah da reši. Zato postoji opcija da problem prosledite matematičarima koji stoje iza sajta, nakon čega će oni problem rešavati, a rezultate vam ispostaviti naknadno. U kom vremenskom intervalu će se to desiti zavisi od težine zadatka. Mathway.com je do sada rešio preko dve milijarde problema i služi isključivo učenju prirodnih disciplina. Kreatori sajta ističu da alatka ne služi za varanje na ispitima, ali to ostavljaju korisnicima na savest.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Druga strana društvenih mreža: edukativni sadržaji za mlade

U poslednje vreme sve više kreatora se odlučuje da na društvene mreže plasira edukativan sadržaj, koga, sada već poslovično manjka.…

.

Besplatna priprema za prijemni ispit na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne online pripreme za srednjoškolce, za prijemne ispite iz matematike i informatike.

.

Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi srednjoškolcima iz Srbije četiri medalje

Na 28. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bukureštu, četvoročlana ekipa Srbije osvojila je tri srebrne i jednu bronzanu medalju, saopštilo je…

.

Učim matematiku na Pornhubu, stvarno

Kada neko spomene Pornhub, odmah pomislimo na pornografiju. Ali nije baš tako. Verovali ili ne, ima tu i časova matematike.

.

Tetris sa brojevima

Umor od praznika nas polako stiže, pa samo pripremili nešto za ragibavanje moždanih vijuga - tetris sa brojevima!

.

Fotkom do rešenja

Ima nas kojima računanje nije jača strana. Baš zbog toga, našli smo aplikaciju koja će rešiti probleme, one matematičke prirode. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo