...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi srednjoškolcima iz Srbije četiri medalje

11.10.2022.

Na 28. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Bukureštu, četvoročlana ekipa Srbije osvojila je tri srebrne i jednu bronzanu medalju, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

.

Foto: Pixabay

Srebrne medalje osvojili su Mateja Vukelić i Jovan Bengin iz beogradske Matematičke gimnazije i Toni Škrijelj iz novosadske gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", dok je Filipu Bojkoviću, takodje iz beogradske Matematičke pripala bronzana medalja.

Vođa ekipe Srbije bio je vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu Vladimir Milovanović, a zamenik Mladen Puzić, sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Takmičinje je održano od 3. do 8. oktobra 2022. a u konkurenciji su bila 62 takmičara iz 16 država.

Ekipa Srbije bila je sastavljena od najboljih informatičara na nivou srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Izvor: Novi Magazin

 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatna priprema za prijemni ispit na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne online pripreme za srednjoškolce, za prijemne ispite iz matematike i informatike.

.

Besplatan WiFi na 32 lokacije u Novom Sadu

Od 1. decembra u Novom Sadu će postojati 32 lokacije na kojima će moći potpuno besplatno da se koriste usluge…

.

Mogu se uklopiti nauka, backpacking i alpinizam

Među deset najcool naučnika na ovogodišnjoj Noći istraživača bila je Danijela Tešendić. Diplomirala je 2004, a 2010. je odbranila doktorsku…

.

Državne stipendije za IT na privatnim univerzitetima?

O tome hoće li informatika konačno postati obavezan predmet u osnovnim školama i kada se mogu očekivati povećanja upisnih kvota…

.

Druga strana društvenih mreža: edukativni sadržaji za mlade

U poslednje vreme sve više kreatora se odlučuje da na društvene mreže plasira edukativan sadržaj, koga, sada već poslovično manjka.…

.

Besplatna priprema za prijemni ispit na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje besplatne online pripreme za srednjoškolce, za prijemne ispite iz matematike i informatike.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo