...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Sifu: Kung fu osveta

07.05.2022.

Nema tog ljubitelja video igara koji ne voli dobru tučnjavu na ekranima. A još kada ta tučnjava dobije neki smisao, kao u naslovu "Sifu", sreći igrača prosto nema kraja.

.

Sifu je u osnovi klasična simulacija tuče, sa malim ali veoma bitnim razlikama. Igra je smeštena u današnju Kinu, a vi ste sin jednog majstora borilačkih veština čiji je cilj da osveti smrt svoga oca. Tu stvari postaju zanimljive - ukoliko poginete tokom borbi, bićete oživljeni putem magičnog talismana.

Sa svakim oživljavanjem postajete sve stariji i stariji, ali dobijate i pristup novim potezima i jačim napadima. To, pak, znači da ćete svaki put imati manje snage. Ako postanete previše stari, morate restartovati nivo na kome se nalazite i krenuti iz početka.

Igrači imaju više od 150 jedinstvenih kung fu poteza, samo treba da nauče kako da dođu do njih. Uz veliki broj njihovih kombinacija, sigurno je da vam borbe neće biti dosadnjikave.

Igra je prepuna referenci na kung fu filmove i kulturu, koje ima brojne poklonike i kod nas. Ambijentu dodatno doprinosi i mandarinski jezik, kojim govore svi glavni junaci u igri. Tu nije bilo kompromisa i engleski jednostavno nije imao šta da traži.

Da su programeri iz firme Sloclap pogodili žicu igrača, pokazuje činjenica da je tokom prvih mesec dana od izbacivanja igre prodato više od milion kopija. Ako se uzme u obzir da je naslov trenutno dostupan na PlayStationu i Windows računarima, nije malo.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Prvoklasna svemirska misterija

Ove zime sve je nekako u znaku misterija. Publika je jednostavno poludela za filmom "Glass Onion: A Knives Out Mystery",…

.

Age of Empires: Serijal koji je definisao žanr

Ova godina nam je donela gomilu jubileja u svetu gejminga, a jedan njih je i 25 godina od izlaska prvog…

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

.

Netflix snima film po igri Gears of War

Adaptacije video igara su sve popularnije, pa tako mnogi, na primer, s nestrpljenjem čekaju HBO seriju The Last of Us. I…

.

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači…

.

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo