...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Lifestyle / Video igre

Resident Evil se vraća mračniji nego ikad

13.06.2020.

Horor franšiza Resident Evil dobija novi, osmi nastavak. Za sada, pred nama je trejler u kome možemo da vidimo kakva je atmosfera nove igre i ko su glavni junaci priče.

.

Atmosfera na prvi pogled jeste prilično mračna, ali tako i treba da bude, s obzirom na tematiku igre. Radnja se dešava po snegu, koji je više siv nego beo. Upravo te tamne boje podsećaju na horor film koji se prikazuje na nekom od kablovskih kanala u dva ujutru.

Osmi nastavak se nadovezuje na prethodne i u njemu ćemo imati priliku da vidimo neka poznata lica u novim situacijama. Tačnije, imaće novog neprijatelja. Ovaj put to su vukodlaci. U trejleru vidimo Chrisa, koji je deo Resident Evil univerzuma još od prvog dela i Ethana koga smo upoznali u sedmom nastavku.

residentevil3 png

Što se tiče samog zapleta, trejler ne otrkiva puno detalja. Očigledno je samo da će igra biti više bazirana na elementima horora, nego na akciji. Upravo je ova dilema dugo mučila kreativni tim koji stoji iza igre. Činjenica da su pucačke igre jako popularne, naterala je i Resident Evil da se u jednom momentu svoje istorije razvija u tom pravcu. Ipak, posle nekog vremena, tema serijala se vratila svojim korenima, a to je, prema rečima kreatora, horor i strah koji igrači treba da osećaju dok prate priču.

residentevil1 png

Dok se Resident Evil 8 konačno ne pojavi u prodaji početkom naredne godine, igrači imaju priliku da se podsete kako su izgledale neke od prvih igara u ovom serijalu. Tokom ove i prošle godine izašle su i remasterizovane verzije drguog i trećeg nastavka, koji su se pojavili još krajem devedesetih godina.

Ilustracija: YouTube / Print Screen

M. L.

Možda te još zanima:

.

Resident Evil 4 - nastavak serije rimejka

U martu naredne godine nam stiže rimejk "Resident Evil 4", čime studio Capcom nastavlja sa izbacivanjem modernizovaniih verzija popularnog horor…

.

VR donosi novu dimenziju za Resident Evil 4

Krajem ovog meseca, izazi verzija igre Resident Evil 4 prilagođena virtuelnoj realnosti, odnosno Fejsbukovom Oculus Quest 2 setu.

.

Resident Evil 7 najavljen i već ima demo

Na Sonijevoj E3 konferenciji najavljeno je novo poglavlje Resident Evil sage koje ne samo da će biti veliki grafički skok,…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

.

Minecraft - najprodavanija igra u istoriji

Industrija video igara je tokom protekle decenije zabeležila nove rekorde u prodaji, a jedna igra se posebno ističe kada je…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo