...
TRENUTNO05:10 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

VR donosi novu dimenziju za Resident Evil 4

02.10.2021.

Krajem ovog meseca, izazi verzija igre Resident Evil 4 prilagođena virtuelnoj realnosti, odnosno Fejsbukovom Oculus Quest 2 setu.

.

Foto: YouTube / Road to VR

Ova verzija igre je najavljena još početkom ove godine, ali se do sada o njoj čulo zaista malo. Izašao je samo jedan kratak trejler iz kog se vidi da su programeri odlučili da krenu lakšim putem, odnosno, da samo prerade već postojeću igru.

Igrači mogu da ostvaruju interakciju sa okruženjem i da rukama kontrolišu oružje. Ovom delu je čini se, posvećeno i najviše pažnje - rukovaje oružjem je razrađeno da najstitnijih detalja. Informacije o heltima se nalaze, na primer, na vašoj ruci dok igrate, a možete i da se teleportujete ukoliko to želite.

Ipak, igra nije kompletno u "prvom" licu. Postoje određene cut scene koje posmatrate iz trećeg lica. Na primer, ukoliko razvalite neke vrata, tu scenu ćete videti iz nešto drugačijeg ugla.

Iako je igra izašla sada već davne 2005. godine, ona sasvim dobro "funkcioniše" i dan danas, što minimalne izmene u novoj verziji samo potvrđuju.

Ruku na srce, Oculus Quest 2 i virtuelna realnost su nešto što većina igrača kod može da sanja, a ako poželite Resident Evil 4 na svom kompjuteru možete pronaći i nezvaničnu remasterizovanu HD verziju.

(The Verge)

Možda te još zanima:

.

Instagram napravio svoj font

Instagram je kreirao sopstveni font pod nazivom Instagram Sans, koji dolazi sa različitim podfontovima. Kompanija planira da koristi ovaj font…

.

Tajne uspešnog mima

Mimovi su danas sve – fotografije sa šaljivim tekstovima, GIF-ovi, pa i kraći video snimci. Nepresušna su baza viralne inspiracije i…

.

Kad sam bio mlađan lovac ja

Žal za prošlim vremenima kod nekih osoba je izraženiji nego kod drugih, a rečenica koja govori da je nekada nešto…

.

Bolji i drugačiji digitalni detoks

Može li se i kako održati dvodnevni događaj po "zero waste" protokolu i šta je potrebno za digitalni detoks, glavne…

.

Xiaomi i Leica sklopili partnerstvo

Xiaomi je zvanično potvrdio svoju „dugoročnu stratešku saradnju“ sa Leicom, a prvi pametni telefon koji su zajedno razvile dve kompanije…

.

Kako pametno odabrati polovan auto

Automobil nije neophodan za život, ali ga znatno olakšava. Nema brige o redu vožnje autobusa, nema plaćanja skupih vožnji taksijem.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 00:05 Music mix by Anja
  • 05:10 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Da li ste vratili život na podešavanja pre korone?

Oradio logo