...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Resident Evil 4 - nastavak serije rimejka

11.06.2022.

U martu naredne godine nam stiže rimejk "Resident Evil 4", čime studio Capcom nastavlja sa izbacivanjem modernizovaniih verzija popularnog horor serijala.

.

Foto: Promo / Capcom

Originalna igra je izašla 2005. godine, što nekima i možda nije toliko davno, ali se u svetu video igara mnogo toga promenilo od tada.

Ono što je svakako najveća novost koju će nova igra ponuditi je podrška za novu generaciju PlayStation VR tehnologije koja omogućava da pomoću virtuelne realnosti na najbolji način osete sve ono što igra ima da ponudi.

Tu će, naravno, biti i unapređena grafička i mehanička rešenja na koja su nas remasteri već navikli. Pored PlayStation 5 konzole, igra će biti dostupna i na Xbox-u ali i PC računarima.

Kako navode iz Capcom-a, pokušaće da igračima donesu nešto sa čime su se već upoznali ali uz svež pristup. Pokušaće da unesu i male izmene u radnju i njenu dinamiku. Da sve bude u redu pobrinuće se tim koji je već radio na rimejkovima starijih Residen Evil naslova.

Rimejk igre Resident Evil 2, koji se pojavio 2019. godine je dobio izuzetno dobre kritike. Tada su se u studiju odličili da igru prave bukvalno od nule. Osim priče, skoro sve je prilagođeno novim platformama i trendovima. Capcom sada samo nastavlja dobru praksu koju su tada započeli.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Vibe factory" otvara drugu stranu gejminga

U Novom Sadu se krajem oktobra održava gejming gestival "Vibe factory". Publici će biti predstavljeni svi aspekti industrije video igara,…

.

Overcooked: Kuvanje bez recepta!

Ako ne volite da vidite sudoperu punu prljavih sudova, ako ne volite da vam prsti mirišu na crni luk, ako…

.

Vreme je za Street Fighter 6!

Novi naslov u Street Fighter serijalu ugledaće stvetlost dana 2023. godine. Sudeći po do sada dostupnim informacijama, kreatori su se…

.

Netflix igre potpuni promašaj, igra ih manje od jedan odsto pretplatnika

Industrija video igara vrednija je od muzičke i filmske industrije zajedno i to je već opšte poznata informacija, pa ne…

.

Kosačice, travnjaci i britanska sela

Konačno je pred nama video igra koja donosi neverovatno iskustvo košenja i uređivanja travnjaka na naše računare i konzole. Epic…

.

Kako biti mehaničar sa čistim rukama?

Vreme je letnjih raspusta i odmora, što znači da imamo više vremena za bacanje nego inače. Kako to vreme lepše…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo