...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Lifestyle / Video igre

Resident Evil 4 - nastavak serije rimejka

11.06.2022.

U martu naredne godine nam stiže rimejk "Resident Evil 4", čime studio Capcom nastavlja sa izbacivanjem modernizovaniih verzija popularnog horor serijala.

.

Foto: Promo / Capcom

Originalna igra je izašla 2005. godine, što nekima i možda nije toliko davno, ali se u svetu video igara mnogo toga promenilo od tada.

Ono što je svakako najveća novost koju će nova igra ponuditi je podrška za novu generaciju PlayStation VR tehnologije koja omogućava da pomoću virtuelne realnosti na najbolji način osete sve ono što igra ima da ponudi.

Tu će, naravno, biti i unapređena grafička i mehanička rešenja na koja su nas remasteri već navikli. Pored PlayStation 5 konzole, igra će biti dostupna i na Xbox-u ali i PC računarima.

Kako navode iz Capcom-a, pokušaće da igračima donesu nešto sa čime su se već upoznali ali uz svež pristup. Pokušaće da unesu i male izmene u radnju i njenu dinamiku. Da sve bude u redu pobrinuće se tim koji je već radio na rimejkovima starijih Residen Evil naslova.

Rimejk igre Resident Evil 2, koji se pojavio 2019. godine je dobio izuzetno dobre kritike. Tada su se u studiju odličili da igru prave bukvalno od nule. Osim priče, skoro sve je prilagođeno novim platformama i trendovima. Capcom sada samo nastavlja dobru praksu koju su tada započeli.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Hell is Others: Bonsai drvo koje traži krv

Šta se dešava kada ljudski strah od otvorenog prostora postane scenario za video igru? Dobijamo "Hell is Others", naslov čiji…

.

Persona 3 se vraća u novom svetlu!

Nastavlja se manija rimejkova klasika iz dvehiljaditih pa je tako na red došao i popularni role-play serijal Persona. Mnogi su…

.

Avanture Nindža kornjača na mobilnom telefonu

Možda niste znali, ali uz pretplatu na Netfliks dobijate i gomilu igara koje vam mogu pomoći da na prekratite vreme…

.

Godina u svetu gejminga: Elden Ring pa sve ostalo

Iza nas je još jedna uzbudljiva godina puna dobrih video igara - pored standardnih serijala, kao što su FIFA ili…

.

Drugačiji pogled na balkanski identitet

Mladi multimedijalni umetnik Stanko Gagrčin kreairao je digitalnu audio-vizuelnu instalaciju "Istočni greh" koja će uskoro na tržištu biti dostupna najpre…

.

Need for Speed Unbound: Trke u strip pakovanju

Need for Speed je serijal koji već duže vreme nalazi u svojevrsnom limbu - igrači ga vole, ali uglavnom zbog…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo