...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Minecraft - najprodavanija igra u istoriji

06.04.2023.

Industrija video igara je tokom protekle decenije zabeležila nove rekorde u prodaji, a jedna igra se posebno ističe kada je u pitanju popularnost.

.

Za neke je to možda iznenađenje, dok za druge nije, ali najprodavanijoj igri nisu bili potrebni ni višemilionski proračuni ni duga naracija, niti poznati glumci koji pozajmljuju svoje glasove. Sa više od 238 miliona prodatih kopija, Minecraft je najprodavanija igra svih vremena. Popularni naslov, sa pikselizovanim blokovima, objavljen je 2011. godine.

Na drugom mestu ove liste nalazi se Grand Theft Auto 5 sa 175 miliona prodatih primeraka. GTA 5 je i video igra koja je ostvarila najbržu prodaju, a samo tokom prvog dana je zaradila 800 miliona dolara.

Na trećem mestu se nalazi još jedna jednostavna i sada kultna igra – Tetris. Hit igra kompanije EA Mobile je prodata u više od 100 miliona primeraka.

Nintendo na ovoj listi ima ukupno tri nalsova, uključujući i najstariju igru sa ovog spiska – Super Mario Bros. iz 1985. godine, koji je prodat u više od 58 miliona kopija. Među novijim igrama, na Top 10 listi najprodavanijih su PUBG: Battlegrounds iz 2017. godine i Red Dead Redemption 2 iz 2018.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Heroji 3: Video igra koja prkosi godinama

Retko koja video igra može da se pohvali trajanjem dužim od 20 godina. Takav je slučaj sa igrom "Heroes of…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo