...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Minecraft - najprodavanija igra u istoriji

06.04.2023.

Industrija video igara je tokom protekle decenije zabeležila nove rekorde u prodaji, a jedna igra se posebno ističe kada je u pitanju popularnost.

.

Za neke je to možda iznenađenje, dok za druge nije, ali najprodavanijoj igri nisu bili potrebni ni višemilionski proračuni ni duga naracija, niti poznati glumci koji pozajmljuju svoje glasove. Sa više od 238 miliona prodatih kopija, Minecraft je najprodavanija igra svih vremena. Popularni naslov, sa pikselizovanim blokovima, objavljen je 2011. godine.

Na drugom mestu ove liste nalazi se Grand Theft Auto 5 sa 175 miliona prodatih primeraka. GTA 5 je i video igra koja je ostvarila najbržu prodaju, a samo tokom prvog dana je zaradila 800 miliona dolara.

Na trećem mestu se nalazi još jedna jednostavna i sada kultna igra – Tetris. Hit igra kompanije EA Mobile je prodata u više od 100 miliona primeraka.

Nintendo na ovoj listi ima ukupno tri nalsova, uključujući i najstariju igru sa ovog spiska – Super Mario Bros. iz 1985. godine, koji je prodat u više od 58 miliona kopija. Među novijim igrama, na Top 10 listi najprodavanijih su PUBG: Battlegrounds iz 2017. godine i Red Dead Redemption 2 iz 2018.

Izvor: B92

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Tajna igra s prijateljima

Instagram se redovno ažurira i dobija nove opcije. Jedna od njih je i skrivena igra kojoj se može pristupiti samo…

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

.

Minecraft nas uči medijskoj pismenosti

Globalno popularna video igra Minecraft i njena obrazovna edicija (Education Edition) dobili su novu verziju koja će se baviti medijskom…

.

Heroji 3: Video igra koja prkosi godinama

Retko koja video igra može da se pohvali trajanjem dužim od 20 godina. Takav je slučaj sa igrom "Heroes of…

.

Stiže novi gejming proizvod na YouTube

YouTube testira novi gejming proizvod, pod nazivom "Playables" i biće dostupan za mobilne i desktop platforme.

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo