...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Video igre

Oxenfree: Jesenje horor magle

01.10.2022.

Dolazi nam jesen, kišovito i maglovito vreme - prosto idealno da se posvetimo igrama koje nam donose sličan ambijent. Oxenfree je triler sa natprirodnom tematikom koji nas vodi u mističan svet duhova.

.

Kao i svaki dobar naslov i ovaj se zasniva na zabuni. Igrate kao Aleks, lik koji je poveo svog polubrata na žurku koja se održava na zabačenom ostrvu Edvards. Svi sastojci za katastrofu su tu. Naravno da to nije obično ostrvo sa palmama i pitomim životinjama, nego mesto gde se ranije nalazila vojna baza.

U jednom trenutku, naravno slučajno, otvara se portal kroz koji prolaze duhovi i preplavljuju ostrvo. Na vama je da odredite Aleksove sledeće poteze i izborite se sa tim. Kroz tu borbu upoznajete se sa mračnom istorijom ostrva, ali je vaš glavni cilj da spasite prijatelje. U odnosu na vaše odluke, menja se i završetak igre i od početka se postavlja pitanje da li ćete svi preživeti.

Mapa je interaktivna i prosto vas mami da što više istražujete. Svaki kutak ostrva vam otkriva nove detalje priče ili neke nove izazove. Na vama je samo da se prepustite ovom, na prvi pogled jezivom ali jako zanimljivom mestu.

Oxenfree je dobio odlične kritike kada se pojavio 2016. godine. Ono što igru izdvaja je dobro postavljena atmosfera čije sivilo donosi sablasnost na naše ekrane. Igra je i dan danas sveža i zanimljiva i svakako je vredna pažnje. Da je tako, pokazuje i činjenica da se planira nastavak koji će se zvati "Oxenfree 2: Lost Signals".

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

.

Netflix snima film po igri Gears of War

Adaptacije video igara su sve popularnije, pa tako mnogi, na primer, s nestrpljenjem čekaju HBO seriju The Last of Us. I…

.

"God of War" serijal se nastavlja u velikom stilu

"God of War" je serijal koji se vartio na veliku pozornicu ributom iz 2018. godine. Kritike su bile odlične, igrači…

.

Rising Storm: Akcija na kojoj smo svi odrasli

Drugi svetski rat je inspiracija za mnoge video igre, počev od legendarnog Call of Duty serijala. Svaki naslov koji na…

.

Fudbal automobilima, zašto da ne?

U nekoj drugoj galaksiji, gde nema Need for Speed ili Dirt serijala, postoje male trkačke igre koje imaju samo jednu…

.

World Cup Fantasy - da se još malo nervirate...

Fantasy fudbal je postao sve popularniji u poslednje vreme, naročito kod ljubitelja Premijer lige. FIFA nam je za predstojeći Mondijal…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo