...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Oxenfree: Jesenje horor magle

01.10.2022.

Dolazi nam jesen, kišovito i maglovito vreme - prosto idealno da se posvetimo igrama koje nam donose sličan ambijent. Oxenfree je triler sa natprirodnom tematikom koji nas vodi u mističan svet duhova.

.

Kao i svaki dobar naslov i ovaj se zasniva na zabuni. Igrate kao Aleks, lik koji je poveo svog polubrata na žurku koja se održava na zabačenom ostrvu Edvards. Svi sastojci za katastrofu su tu. Naravno da to nije obično ostrvo sa palmama i pitomim životinjama, nego mesto gde se ranije nalazila vojna baza.

U jednom trenutku, naravno slučajno, otvara se portal kroz koji prolaze duhovi i preplavljuju ostrvo. Na vama je da odredite Aleksove sledeće poteze i izborite se sa tim. Kroz tu borbu upoznajete se sa mračnom istorijom ostrva, ali je vaš glavni cilj da spasite prijatelje. U odnosu na vaše odluke, menja se i završetak igre i od početka se postavlja pitanje da li ćete svi preživeti.

Mapa je interaktivna i prosto vas mami da što više istražujete. Svaki kutak ostrva vam otkriva nove detalje priče ili neke nove izazove. Na vama je samo da se prepustite ovom, na prvi pogled jezivom ali jako zanimljivom mestu.

Oxenfree je dobio odlične kritike kada se pojavio 2016. godine. Ono što igru izdvaja je dobro postavljena atmosfera čije sivilo donosi sablasnost na naše ekrane. Igra je i dan danas sveža i zanimljiva i svakako je vredna pažnje. Da je tako, pokazuje i činjenica da se planira nastavak koji će se zvati "Oxenfree 2: Lost Signals".

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

U društvu se lakše trči

Trčanje je zgodan izbor za rekreaciju, naročito u urbanim sredinama, jer nije tehnički zahtevno, ne iziskuje puno priprema i čovek…

.

Predstavljanje ličnih priča migranata kao put ka rušenju predrasuda

U Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu nedavno je otvorena izložba GAME, koja prikazuje likovne radove izbeglica sa Bliskog Istoka…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Dođoši, welcome!

Pobeći od rata, od male sredine ili siromaštva. Ili naprosto doći, jer ti se ovo podneblje sviđa, jer je baš…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo