...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Mordhau: Srednjovekovna akcija

15.04.2023.

Epic Games je odlučio da nas počasti jednom akcionom poslasticom. U pitanju je naslov "Mordhau" puno krvavih borbi u blatu srednjeg veka.

.

Mordhau se može igrati u prvom ili trećem licu. Igrači se bore ručno napravljenim srednjovekovnim oružjem kao što su mačevi, koplja, štitovi... U borbi "licem u lice", igrači mogu pobediti svoje protivnike koristeći se raznim tehnikama poput direktnih udaraca, uboda, šutiranja, ali i izbegavanja, blokiranja i pariranja, uz praćenje zdravlja i snage. Takođe, u borbama možete jahati i konje, što ponekad može biti veoma zanimljivo.

Van borbi, možete kreirati ili urediti plaćenika za većinu igračkih modova. Možete menjati tip tela, lica i glasa vašeg "plaćenika". Uređivanje stvari poput oklopa, oružja i privilegija će vas koštati poena koje zaradite u borbama. Vrsta oklopa koji imate može uticati na brzinu kretanja igrača pa će vas tako, na primer, nošenje težeg oklopa će vas usporiti.

Vrednost oružja se određuje prema njegovoj veličini, pa tako lagani nož neće biti toliko skup kao teški čekić. Sistem privilegija će dati plaćeniku razne sposobnosti po cenu poena, koji se skaliraju na osnovu toga koliko su privilegije idealno korisne.

Igra nudi nekoliko veoma zanimljivih modova, počev od "frontline-a" gde se do 48 igrača podeli u dva tima koji se bore jedan protiv drugog. Svaki tim počinje sa 1.000 poena i cilj je da osvoje više poena tako što će se boriti, osvajati teritoriju protivničkog tima i ispunjavati ciljeve. Ukoliko vam je to malo, tu je i "Battle Royale" gde se čak 64 igrača takmiče jedan protiv drugog a poslednji koji ostane je pobednik.

Za razvoj ove igre odgovoran je Marko Grgurovič, tada student informatike na Univerzitetu u Primorskoj, u Sloveniji. Kako nije imao iskustva u razvoju igara, brzo je okupio ekipu programera koja mu je pomogla da sve sprovede u delo. Na kraju, igra je svetlost dana ugledala nakon uspšne Kickstarter kampanje, koju su relizovali tokom 2017. godine.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Fantazi lige: Igra ili nešto više?

Kada neko kaže da prati sport, verovatno su prva asocijacija na to prenosi utakmica i praćenje sportskih vesti, no danas…

.

Da li je moguće voditi tematski park sa dinosaurusima?

Simulatori su za izdavače video igara mač sa dve oštrice - ili su užasno dosadsni ili postanu veliki fenomen sa…

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo