...
TRENUTNO10:20 - 10:30Pre podne na O radiju

Lifestyle / Video igre

Dying Light: Neprekidna borba protiv zombija

08.04.2023.

Najbolji način da prekratite ove kišne i prilično dosadne aprilske dane jeste neka video igra puna akcije. Upravo za to se pobrinula kompanija Epic Games koja nam narednih dana nudi, potpuno besplatno, jednu upravu takvu igru, pod nazivom "Dying Light: Enhanced Edition". 

.

Radi o naslovu koji spaja horor, parkur, veštine preživljavanja i borbe protiv zombija - malo li je!? Igra se odvija u otvorenom svetu pod nazivom Harran koji su preplavili opasni zombiji. Cela igra je podeljena na dva dela - noć, kada su zombiji mnogo opasniji, brži i jači i dan, kada su oni dosta sporiji i skoro bezopasni. Na vama je da to vreme iskoristite i istražujete mapu, postavljate zamke za zombije, spasavate preživele i priklupljate opremu za borbu protv zombija.

Ukoliko dođete na genijalnu ideju da prespavate noć i posvetite se samo igri pod dnevnim svetlom, to će prilično usporiti vaš napredak, jer se iskustvo vašeg lika puno brže gradi tokom noćnih borbi. Ako ne izađete na crtu zombijima - jednostavno nećete napredovati.

U borbi protiv zombija najveći saveznik vam je ultravioletno svetlo koje možete koristiti kao odbrambeni štit i vatreno oružje koje prikupite preko dana, ali budite sigurni da nikada nećete imati dovoljno municije za njega. Upravo zato, akcenat je na mehanici parkura, koja igračima omogućava da izvode akcije poput penjanja po ivicama, klizanja, skakanja sa krovova i zip-lajninga.

U igri postoji više vrsta neprijatelja, protiv kojih možete koristiti preko sto različitih oružja koja se mogu prilagođavati. Kada se oružja dugo koriste, postaju slaba i lome se, pa igrači moraju da ih popravljaju ili prave nova. Tokom napretka koroz igru možete graditi iskustvo vašeg lika i to trošiti na neke od specijalnih veština koje vam mogu pomoći u brobi.

Kreatori se zaista potrudili oko detalja, pa cela priča deluje dosta realnije nego slične igre. Iako se radi o naslovu iz 2015. godine, verujte da je i danas deluje prilično zanimljivo. Grafika deluje sveže, kao i ceo gejmplej koji će vas dobro zabaviti ali i pomalo iznervirati, naročito ako vam u sred borbe ponestane municije. Neka vam je ultravioletno svetlo u pomoći!

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vorner Bros snima film "Minecraft"

Vorner Bros radi na filmu o popularnoj igrici "Minecraft". Glavnu ulogu u filmu će igrati Džejson Momoa dok je Met…

.

Descenders: Drugačija doza adrenalina

Kada pričamo o trkačkim video igrama prva asocijacija su automobili, što je i normalno. Danas ćemo ipak probati nešto drugačije…

.

Ako vam nekada dosadi Counter Strike, tu je Valorant!

Pred nama je jedan produženi vikend koji kao da je stvoren za video igre. Vreme kao da je stvoreno da…

.

Into the Breach: Robotska šahovska borba

Konačno je stiglo lepo vreme, što je idealan trenutak da se sa velikih ekrana i konzola prebacimo na mobilne telefone…

.

Mordhau: Srednjovekovna akcija

Epic Games je odlučio da nas počasti jednom akcionom poslasticom. U pitanju je naslov "Mordhau" puno krvavih borbi u blatu…

.

"Super Mario" oborio rekord u zaradi za adaptacije video igara

Animirani film "The Super Mario Bros" zaradio je za prvih pet dana projekcija u severnoameričkim bioskopima 204,6 miliona dolara, objavili…

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo