...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Društvo

EcoMan: Zaštita životne sredine, sport i timski duh

30.09.2023.

Ekološka trka EcoMan okupila je veliki broj Novosađana, koji su učestvovanjem pomogli da se grad očisti od đubreta. Ove godine učestvovalo je 20 ekipa, među kojima je bila i ekipa O radija. Iako smo među prvima doneli otpad na sortiranje u kontejnere, nismo pokupili medalju. Završili smo na 7. mestu, ali smo svakako doprineli očuvanju naše planete.

.

Trka je krenula od glavnog ulaza na Štrand. Za prvi deo u našoj ekipi bio je zadužen Vanjus koji je trčao i sakupljao otpad. On je prvi stigao do Lidla na Limanu odakle je "štafetu" predao Anji, koja je potom na biciklu prevezla otpad do Arapi parka između Novog Naselja i Detelinare. Tamo su ekipe sačekali kontejneri za reciklažu, a za sortiranje se u našem timu pobrinula Alma.

ecoman3

Na ovogodišnjoj trci prikupljeno je čak 35 kilograma otpada. Pored brzine, gledalo se i ko je prikupio najviše otpada, što je bio odlučujući faktor. Najbolje u tome bile su tri devojke iz ekipe VKV, koje su na taj način odnele zlatnu medalju. Članica pobedničkog tima Nađa Mandić kaže da bi događaji takvog tipa trebalo češće da se održavaju, jer podstiču timski duh i zdravu okolinu.

"Želeli smo da pomognemo našem gradu, da ga učinimo lepšim, čistijim, a i da se družimo. Nadam se da ćemo doći i sledeći put. Od izuzetnog značaja je da se bavimo takvim stvarima, kako bi smo, pre svega, sačuvali naš grad, a kasnije i planetu", kaže Nađa.

ecoman1

Trku je organizovalo ekološko udruženje Zeleni Sad, a predsednik Miloš Stojanović naglašava da su iz organizacije zadovoljni ovogodišnjim odzivom.

"Bilo je dosta više ljudi nego prošle godine, tako da se nadamo da ćemo svake godine sve veću trku i da organizujemo. EcoMan je trka koja želi da spoji zaštitu životne sredine, sport i timski duh. Mislim da su ta tri aspekta važna za svakog pojedinca, za lokalnu zajednicu, za građane. Kada nam je životna sredina lepa, kada postoji timski duh i sportski aktivizam među građanima, to je uspeh lokalnog stanovništva", ističe Miloš.

Prve tri ekipe dobile su nagrade u vidu vaučera za sportsku opremu u Decathlonu.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. decembra

Slično kao prošle nedelje i ove vas očekuje mnogo dobrih koncerata u Novom Sadu, a tu je i dosta drugih…

.

Grizete: Svi na Titan

Floskula "Rokenrol je mrtav" provlači se dobrih četrdeset, možda i pedeset godina. Ideju da ovu vrstu muzike više niko ne…

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. decembra

Prva nedelja decembra donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 27. novembra do 3. decembra

Poslednja nedelja novembra donosi nam dosta kvalitetnih koncerata, a tu su još žurke, stand up nastupi i drugi događaji.

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. novembra

Ova novembarska nedelja nam donosi zahlađenje, ali i nekoliko interesantnih događaja.

.

U petak novo izdanje Green Love festivala

U petak, 17. novembra u Hali 2 Novosadskog sajma održava se još jedan Green Love festival. Kako najavljuju organizatori, očekuje…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo