...
TRENUTNO13:00 - 14:00Pop up

Lifestyle / Tehnologija

WhatsApp konačno uvodi korisnička imena

29.05.2023.

WhatsApp, aplikacija za razmenu poruka koju trenutno koristi preko dve milijarde ljudi na globalnom nivou, namerava da unapredi svoju politiku privatnosti uvodeći korisnička imena. Ova inovacija dolazi kao odgovor na sve veće potrebe korisnika za zaštitom privatnosti, posebno u situacijama kada komuniciraju sa nepoznatim osobama ili preduzećima.

.

Često kritikovani aspekt WhatsApp-a jeste to što korisnici moraju da otkriju svoj broj telefona kako bi ostvarili komunikaciju sa drugima. Međutim, ovaj problem će uskoro postati stvar prošlosti jer kompanija radi na uvođenju funkcije koja će korisnicima omogućiti kreiranje unikatnih korisničkih imena.

Već poznata korisnicima aplikacija kao što je Telegram, opcija korisničkih imena obezbeđuje dodatnu dozu privatnosti, omogućavajući korisnicima da se međusobno kontaktiraju preko imena, bez otkrivanja brojeva telefona. Očekuje se da će WhatsApp primeniti sličan model, čime će korisnicima omogućiti da samostalno odaberu svoja korisnička imena i komuniciraju sa drugima samo na osnovu tih podataka.

Prema informacijama koje prenosi WABetaInfo, ova funkcija je trenutno u razvojnoj fazi i još uvek nije zvanično predstavljena javnosti.

Iako ostaje nejasno kako će tačno funkcionisati, korisnička imena bi mogla da omoguće komunikaciju sa preduzećima bez otkrivanja broja telefona, ili da omoguće širu upotrebu u privatnoj komunikaciji. Potrebno je takođe naglasiti da bi mogla postojati određena ograničenja u pogledu učestalosti menjanja korisničkih imena ili dužine imena.
 
Izvor:www.telegraf.rs
Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu…

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Nove opcije na WhatsApp-u za privatnost i pozive

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp donosi promene kojima želi da spam pozive načini manje iritantnim, kao i da korisnicima omogući izbor…

  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 13:00 Pop up
  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo