...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

01.11.2023.

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu umesto unošenja šifre. 

.

Kompanija Meta, koja je vlasnik WhatsApp-a, je objavila na platformi X (ranije poznatoj kao Twitter) da uvodi podršku za funkciju passkey-a bez šifre za sve korisnike Androida. Ova nova opcija bezbednosti omogućava korisnicima WhatsApp-a da koriste prepoznavanje lica, otisak prsta ili PIN šifru svog uređaja kako bi otključali i pristupili svojim nalozima — prateći primer kompanije Google koja je nedavno počela da podstiče korisnike da kreiraju passkey-eve.

Passkey-evi su prethodno testirani od strane WhatsApp-a u beta verziji, ali sada dolaze korisnicima regularne verzije aplikacije na Androidu. Podrška za Android će se postepeno uvoditi u narednim nedeljama i mesecima. Dodavanjem podrške za passkey, WhatsApp čini mali korak ka tome da korisnici nikada ne moraju da pamte šifre koje bi mogle biti ugrožene u slučaju curenja podataka ili napada putem phishing-a. To ne znači da su korisnici WhatsApp-a, koji broje preko 2 milijarde, potpuno zaštićeni od svih digitalnih pretnji, ali će sigurno olakšati stvari i učiniti ih bezbednijim kako za one koji već imaju dobre navike u vezi sa šiframa, tako i za one koji i dalje koriste lozinke tipa “12345”.

Izvor:www.pcpress.rs

 

Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Nove opcije na WhatsApp-u za privatnost i pozive

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp donosi promene kojima želi da spam pozive načini manje iritantnim, kao i da korisnicima omogući izbor…

.

Ugašen projekat koji je Microsoft reklamirao "na sva zvona"

Microsoft više neće podržavati Windows Subsystem za Android, koji je omogućavao da Android aplikacije fluidno rade na Windowsu 11.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo