...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

10.11.2023.

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti ovoj opciji.

.

Instagram uvodi značajnu promenu koja će uticati na to kako se dopisujemo na platformi. U pitanju je testiranje nove opcije koja korisnicima omogućava da isključe oznaku "Seen" za pročitane poruke. Ovom promenom, čak i ako ste pročitali nečiju poruku, osoba s druge strane neće videti oznaku "Seen" ispod te poruke.

Ovu novu funkciju najavili su Mark Zakerberg i Adam Moseri. "Čuli smo vaše povratne informacije i započeli smo testiranje nove opcije koja omogućava isključivanje oznake za pročitane poruke u DM-ovima. Uskoro će ljudi moći da biraju kada će drugi videti da su pročitali njihove poruke", rekao je Moseri.

Iako Meta, u čijem je vlasništvu Instagram, nije precizirala u kojem obimu se testira ova funkcija i kada će biti dostupna svim korisnicima, ova promena predstavlja značajan korak napred za privatnost korisnika. Zanimljivo je da je WhatsApp, koji je takođe u vlasništvu Meta, omogućio isključivanje oznake za pročitane poruke još 2014. godine.

Dodatno, Instagram planira da pojača sigurnost svojih korisnika uvođenjem end-to-end enkripcije za Instagram DM-ove, nakon implementacije iste funkcije na Messengeru. U avgustu, Meta je najavila da planira da end-to-end enkripcija postane podrazumevana opcija na Messengeru do kraja ove godine.

Ove promene na Instagramu nisu samo odraz rastuće potrebe za većom privatnošću na društvenim mrežama, već i pokazatelj napora kompanije Meta da poboljša korisničko iskustvo na svojim platformama.

Izvor:www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Kraj besplatnog Facebooka i Instagrama u EU?

Nova strategija kompanije Meta, kao odgovor na stroge regulative o privatnosti Evropske unije, mogla bi da bude mesečna pretplata za…

.

Nina Pavićević: Ona što smara o ženskim pravima na Instagramu

Nina Pavićević stoji iza veoma popluarnog Instagram profila Kritički. Kroz sadržaj, ona podstiče kritičko razmišljanje, govori o temama o kojima se…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Jednostrano slanje poruka stiglo i na Instagram

Instagram je početkom ove godine lansirao opciju kanala koja je bila dostupna samo ograničenom broju kreatora koji žele da preko…

.

Instagram i Fejsbuk bi mogli da budu ugašeni u Evropi

Kompanija Meta u roku od nekoliko meseci mogla bi da se suoči sa krupnom pravnom odlukom, zbog koje bi mogla…

.

Lakše snalaženje u grupama na WhatsApp-u

Na zvaničnom WhatsApp blogu su objavljene informacije o novim funkcijama koje uskoro stižu korisnicima ovog servisa.

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo