...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Tehnologija

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

13.07.2023.

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

.

Vodeći je WhatsApp, s impresivnih dve milijarde aktivnih korisnika mesečno. Ova aplikacija za razmenu poruka stekla je široku popularnost, posebno izvan Sjedinjenih Američkih Država, što je čini jednom od najčešće korišćenih mobilnih društvenih aplikacija širom sveta.

Odmah iza njega sledi WeChat, s bazom korisnika od preko 1,3 milijarde. Ova svestrana aplikacija je privukla značajnu pažnju i upotrebu, pokazujući svoju snažnu privlačnost velikom broju korisnika širom sveta.

Na trećem mestu je Facebook Messenger koji je prikupio oko 930 miliona korisnika širom sveta. Iako ne dostiže isti nivo kao WhatsApp i WeChat, Facebook Messenger i dalje održava značajnu bazu korisnika, pokazujući svoju stalnu relevantnost i popularnost među aplikacijama za razmenu poruka.

Pojava pametnih telefona i kasnije značajno povećanje broja mobilnih aplikacija uneli su revoluciju u način na koji komuniciramo. Instant messaging, oblik onlajn razgovora koji omogućava prenos teksta u realnom vremenu putem interneta, pojavio se kao primarni način komunikacije.

Ove jeftine ili besplatne aplikacije za četovanje i razmenu društvenih poruka postale su održiva alternativa tradicionalnoj razmeni tekstualnih poruka putem SMS-a, preko operatera.

Osim osnovne tekstualne komunikacije, moderne aplikacije za slanje poruka nude veliki broj funkcija. Korisnici mogu da učestvuju u grupnim razgovorima, razmenjuju različite medijske formate poput grafike, videa i audio poruka ili da se oglase pomoću stikera ili emotikona.

Ove dodatne funkcionalnosti dodatno su poboljšale korisničko iskustvo, čineći aplikacije za slanje poruka neizostavnim delom svakodnevnog života korisnika.

Izvor:www.b92.net

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

WhatsApp radi na funkciji "omiljeni kontakti"

WhatsApp, u vlasništvu kompanije Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na…

.

Nema više Seen statusa: Evo kako da sakrijete da ste pročitali poruku na Instagramu

Adam Moseri, šef Instagrama, je objavio screenshot menija za privatnost i sigurnost direktnih poruka, koji pokazuje kako korisnici mogu pristupiti…

.

WhatsApp omogućava prijavu bez lozinke za korisnike Androida

Korisnici WhatsApp-a mogu sigurno da se prijave na svoje naloge koristeći prepoznavanje lica ili skener otiska prsta na svom telefonu…

.

Nove opcije na WhatsApp-u za privatnost i pozive

Sa novim ažuriranjem, WhatsApp donosi promene kojima želi da spam pozive načini manje iritantnim, kao i da korisnicima omogući izbor…

.

Antstream donosi strimovanje igara na iPhone

Antstream Arcade, servis za strimovanje retro video igara, biće uskoro dostupan na iPhone uređajima.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo