...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Nova WhatsApp aplikacija za desktop računare

17.11.2021.

WhatsApp je već neko vreme dostupan na računarima, ali je u suštini u pitanju samo mobilna aplikacija koja je prilagođena za desktop. Prema izvoru iz Italije, to će se promeniti u budućnosti, pošto kompanija razvija potpuno novu aplikaciju za desktop računare, odnosno za Windows i macOS.

.

Aggiornamenti Lumia je objavio snimke ekrana i gifove, otkrivajući kako će novi softver izgledati i koje će biti njegove ključne karakteristike.

WhatsApp UWP (Univerzalna Windows Platforma koja omogućava da se aplikacija koristi i na Xbox-u) biće dizajnirana u skladu sa OS Windows 11, sa poluprovidnim panelima. Radiće čak i kada je zatvoren, a obaveštenja će stizati kao i obično i neće mu trebati više od jedne sekunde da se pokrene.

GOOGLE POMAŽE MALOLETNIMA DA UKLONE SVOJE SLIKE IZ PRETRAGE

FACEBOOK TE VIŠE NEĆE PREPOZNAVATI

Aplikacija će imati funkciju crtanja koja će biti veoma uredna za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir.

Podešavanja će biti grupisana u šest kategorija: Opšte, Nalog, Ćaskanja, Obaveštenja, Skladište i Pomoć. Aplikacija mnogo liči na Skype, ali sa nekim ravnim elementima dizajna i tradicionalnom zelenom bojom mehurića za razgovor.

WABetaInfo je dodao da nova verzija stiže i na macOS. Glavne promene će biti poboljšani korisnički interfejs, ali vreme objave još uvek nije poznato.

Izvor: Benchmark

 


Možda te još zanima:

.

Novine na WhatsAppu

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta, najavio je neke novitete za WhatsApp, koji bi mogli biti zanimljivi mnogim korisnicima.

.

WhatsApp će blokirati korisnike ako ne poštuju ovih pet pravila

Iako su stvari poput prevare, očigledan način da sami sebe izbacite sa platforme WhatsApp, popularna aplikacija u vlasništvu Mete ima…

.

Pročitaj glasovnu poruku na WhatsAppu

WhatsApp, platforma za razmenu poruka u vlasništvu Facebooka, uvodi novu funkciju koja bi audio poruku konvertovala u tekstualnu. 

.

WhatsApp kažnjen zbog nepoštovanja GDPR-a

Zbog odluke da sa Facebookom deli podatke, WhatsApp je izgubio veliki broj svojih korisnika. Ali je sada zbog toga stigla…

.

WhatsApp uvodi novu opciju

Foto: www.whatsapp.com Nekada je to bio samo telefonski poziv ili sms poruka, a danas postoje mnogobrojne aplikacije putem kojih se…

.

Nove funkcije na instagramu

Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i snimaka sa desktopa.…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:10 Pesma dana

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo