...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Lifestyle / Tehnologija

Dok Holidej šerovao selfi Bili Kida i Šejna

26.04.2021.

Uskoro ćemo i u starim "kaubojcima" viđati reklame za mobilne telefone.

.

Softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji će u stare filmove koji se emituju na striming platformama moći da ugrađuje različite reklamne sadržaje.

Kada u nekom savremenom filmu, na stolu ispred glavnog junaka, ugledate flašu osvežavajućeg pića nekog poznatog brenda, budite sigurni da je za to neko platio producentima filma. U nekim slučajevima takvo oglašavanje se naplaćuje milionskim iznosima.

Već snimljeni filmovi, pogotovo legendarni klasici iz 30-tih, 40-ih i 50-ih godina prošlog veka bili su pošteđeni toga. Ali ne zadugo!

Stari filmski klasici koji mogu da se gledaju na striming platformama kao što je Netflix, uskoro bi mogli da postanu mesto na kome će se neočekivano pojavljivati savremeni oglasi i proizvodi.

Britanska advertajzing kompanija Mirriad razvila je softver zasnovan na veštačkoj inteligenciji (AI), koji će u stare filmove moći da ugrađuje različite reklamne sadržaje, od plakata, bilborda, grafita, pa sve do konkretnih objekata.

Mirriadov sistem se već koristi u Kini, gde je oglase "ugrađene" u stare filmove već videlo više od 100 miliona ljudi, pretplatnika kineskog video striming servisa Tencent Video.

Ako vam se nekada učini da u "Maratoncima", na stolu za ručkom, ugledate flašu nekog danas popularnog piva, znajte da vas oči ne varaju, već da je za to najverovatnije "kriv" britanski AI.

Izvor: www.telegraf.rs

Možda te još zanima:

.

Vesti iz sveta u prašini Divljeg zapada

Napraviti film koji će publiku ostaviti sa pozitivnim, toplim, osećanjima koja će ih pratiti i dan nakon projekcije, a da…

.

Vesterni u CK13

   Ciklus vestern filmova traje do 17. decembra u Omladinskom centru CK13. U okviru ciklusa vestern filmova "Bilo jednom na Divljem…

.

Kampanja protiv Facebook oglasa

Na pozive organizacije koje se bave zaštitom građanskih prava da prekinu sa oglašavanjem na Facebooku odaziva se sve više kompanija.

.

Reklame stižu na IGTV

Iako korisnicima koji ne vole oglase može da bude neugodno, za kreativce koji žele da zarade od stvaranja IGTV video…

.

Apple ne dozvoljava negativcima da koriste iPhone

Proizvode kompanije Apple ste do sada videli u bezbroj filmova, ali treba da znate da kompanija ima potpunu kontrolu nad…

.

Više reklama na telefonima

Ono što najviše volimo dok slušamo pesmu na jutjubu, gledamo film na televizoru ili četujemo na mesindžeru, svakako su reklame.…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Koji je najbolji način da se zaustavi širenje koronavirusa?

Oradio logo