Lifestyle / Kuhinja
Studentski recepti i saveti
Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu, pa smo sakupili iskustva koja su i korisna, ali i zabavna.
Žuta supa može vrlo jednostavno da se napravi - u jedan litar vode sipajte jednu kašičicu mešavine začina i to je to! Probali smo, dobro je.
Pre nego što počnete da pečete meso, premažite ga tankim slojem senfa - biće veoma ukusno.
Kada treba da kuvate nešto sa alkoholom, nemojte ni u kom momentu misliti da možete da koristite bilo koji alkohol. Znači ne! Mi smo jednom probali povrće sa pelinkovcem... Ne želite to. Hrana se uglavnom pravi sa vinom ili pivom.
Papir za pečenje je najbolji izum univerzuma! Ako koristite papir, ne morate da perete suđe. U ponekim mesarama uslužno i besplatno peku meso i to se verujte isplati, jer - ne morate da perete suđe!
Testeninu uvek stavljajte u proključalu vodu, a ako kuvate špagete, polomite ih napola, jednostavnije ćete ih ubaciti u šerpu, a kasnije lakše i pojesti.
Kada pravite palačinke, ubacite u smesu kašičicu soli i šećera. Ne znamo zašto, bolji je ukus.
Na kraju, kada pohujete meso, u smesu sa jajima stavite malo mineralne vode, jer će balončići učiniti da pohovanje bude "pufnastije", pa samim tim i ukusnije.
Prijatno!
J.Ž.