...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Lifestyle / Kuhinja

Zapečene tikvice

01.05.2020.

Potrebno: pet mladih tikvica srednje veličine, 500 grama mešanog mlevenog mesa, 300 grama pirinča (okruglog zrna, lepše je), pola litra soka od paradajza, jedan crni luk, dva čena belog luka, peršun ili bosiljak, suvi začini.

.

Priprema: Tikvice iseći na tri dela, ukloniti peteljke, izdubiti i poređati u podmazanu tepsiju, tako da budu jedna do druge tj. da nema previše mesta između. Uključiti rernu na 200 stepeni. U međuvremenu, sitno iseckati crni luk i staviti u zagrejani dublji tiganj da se dinsta. Kada postane staklast, dodati meso i nastaviti sa dinstanjem. Dodati sitno iseckani beli luk. Kada meso dobije smeđu boju dodati začine po želji. Izdinstano meso skloniti sa vatre i dodati pirinač.

Tikvice malo posoliti i staviti u rernu na desetak minuta. Nakon toga ih nafilovati mesom i pirinčem. Tiganj u kome se dinstalo meso ugrejati na ringli i sipati sok od paradajza, uz dodatak začina po zelji. Kada proključa dodati iseckan peršun (ili bosiljak) i time preliti tikvice, tako da sos bude skoro do vrha tepsije. Ako nema dovoljno sosa, dodati vode. 

Sve zajedno vratiti u rernu i pokriti alu folijom. Posle 30 minuta skinuti foliju i ostaviti još 15 minuta da se zapeče. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Dođite gladni na Gastro fest

Vojvodina je poznata po mnogo čemu, ali se nekako najčešće vezuje za hranu. Možda ona tradicionalna nije prema nekim novim…

.

Taco Bell uvodi veštačku inteligenciju u drive-thru restorane širom Amerike

Sledeću kasno-noćnu porudžbinu brze hrane brojnih američkih korisnika mogao bi da preuzme robot!? Još uvek nije potpuno jasno da li…

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

.

Nova godina sa novim režimom

Sigurno ste nekada u životu odlučili da od Nove godine počnete da doterujete liniju ili ste bar čuli kako je…

.

Kako je hrana osvojila društvene mreže?

Hrana je jednostavno deo svakodnevice. Bilo da sam spremaš nešto, naručuješ dostavu, jedeš u menzi... Samim tim je i priodno…

.

U Srbiji ima mnogo toga što vredi čuvati

Kada razmišljamo o Srbiji, uz sve probleme koje ova naša balkanska zemlja ima, nemoguće je ne pomisliti i na one…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo