...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Kidana svinjetina iz rerne

08.05.2020.

Kako bismo vas nagovorili da vreme i dalje provodite kod kuće, pripremili smo recept koji zahteva mnogo vremena, ali malo truda: kidana svinjetina iz rerne.

.

Potrebno: Kilogram svinjskog buta u komadu, četiri čena belog luka, jedna ljuta paprika, dva limuna, maslinovo ulje, origano, paradajz pasta, sirće, BBQ sos, kečap, goveđa kocka za supu, začini po želji.

Priprema: Za marinadu sitno isecite ljute paprike i beli luk i stavite u avan. Dodajte sitno isečen svež origano (ili jednu kašičicu suvog origana), kumin i so. Sve sastojke istucite dok ne nastane pasta. Dodajte biber, limunov sok i maslinovo ulje, pa promešajte.

Napravite dijagonalne rezove po koži svinjskog buta dubine oko 1,5-2 cm. Meso premažite marinadom i ostavite ga da stoji oko dva sata.

Pripremite umak koji ćete staviti u rernu zajedno s mesom. Umak je najbolje napraviti od goveđe kocke za supu, paradajz paste, BBQ sosa, kečapa i dimljene paprike, uz dodatak začina po želji.

Kožu mesa prelijte sirćetom i dobro ga utrljajte. Meso stavite u rernu, na 150 stepeni. Pustite da se peče oko dva sata, zatim povećajte temperaturu na 200 stepeni. U skladu sa tim kako se meso peče, možete smanjivati i povećavati temperaturu. Sve ukupno peći oko pet sati, što se duže peče to je bolje. Nakon što pečeni but izvadite iz rerne, iskidajte ga viljuškom i pomešajte sa ostatkom sosa koji se reducirao pečenjem. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Transformacija otpada u hranu: revolucija iz uljane repice

Jeste li razmišljali o tome šta ćete jesti sutra? Pod sutra ovde podrazumevamo blisku budućnost u kojoj ćemo morati da…

.

Nova godina sa novim režimom

Sigurno ste nekada u životu odlučili da od Nove godine počnete da doterujete liniju ili ste bar čuli kako je…

.

Kako je hrana osvojila društvene mreže?

Hrana je jednostavno deo svakodnevice. Bilo da sam spremaš nešto, naručuješ dostavu, jedeš u menzi... Samim tim je i priodno…

.

U Srbiji ima mnogo toga što vredi čuvati

Kada razmišljamo o Srbiji, uz sve probleme koje ova naša balkanska zemlja ima, nemoguće je ne pomisliti i na one…

.

Studenti nezadovoljni hranom u menzi

Hrana i usluga u studentskim menzama u Novom Sadu bile su neizbežne teme među akademcima prethodnih dana. Nakon objava jedne…

.

Vegeterijanska hrana je skupa - mit ili istina?

U vremenu kada cene neprestano skaču, pronalaženje balansa između cene i kvaliteta nikad nije bio veći izazov. To je pogotovo…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo