...
TRENUTNO00:06 - 11:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Kidana svinjetina iz rerne

08.05.2020.

Kako bismo vas nagovorili da vreme i dalje provodite kod kuće, pripremili smo recept koji zahteva mnogo vremena, ali malo truda: kidana svinjetina iz rerne.

.

Potrebno: Kilogram svinjskog buta u komadu, četiri čena belog luka, jedna ljuta paprika, dva limuna, maslinovo ulje, origano, paradajz pasta, sirće, BBQ sos, kečap, goveđa kocka za supu, začini po želji.

Priprema: Za marinadu sitno isecite ljute paprike i beli luk i stavite u avan. Dodajte sitno isečen svež origano (ili jednu kašičicu suvog origana), kumin i so. Sve sastojke istucite dok ne nastane pasta. Dodajte biber, limunov sok i maslinovo ulje, pa promešajte.

Napravite dijagonalne rezove po koži svinjskog buta dubine oko 1,5-2 cm. Meso premažite marinadom i ostavite ga da stoji oko dva sata.

Pripremite umak koji ćete staviti u rernu zajedno s mesom. Umak je najbolje napraviti od goveđe kocke za supu, paradajz paste, BBQ sosa, kečapa i dimljene paprike, uz dodatak začina po želji.

Kožu mesa prelijte sirćetom i dobro ga utrljajte. Meso stavite u rernu, na 150 stepeni. Pustite da se peče oko dva sata, zatim povećajte temperaturu na 200 stepeni. U skladu sa tim kako se meso peče, možete smanjivati i povećavati temperaturu. Sve ukupno peći oko pet sati, što se duže peče to je bolje. Nakon što pečeni but izvadite iz rerne, iskidajte ga viljuškom i pomešajte sa ostatkom sosa koji se reducirao pečenjem. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Postoji li nešto bolje od putovanja i spremanja hrane

Možda ste ga primetili na nekom festivalu, ili na nekom od humanitarnih događaja, ili ste jednostavno nabasali na njegov food…

.

Savremeni tempo života utiče na brigu o fizičkom zdravlju kod svih generacija

Da li danas više ili manje vremena posvećujemo sportu i fizičkoj aktivnosti? Koliko vodimo računa o zdravoj ishrani? Da li…

.

Kako se tokom praznika nositi sa hranom i brigama zbog nje

Praznični period može biti stresan, posebno za one koji se suočavaju s anksioznošću u vezi sa hranom, brigama o težini…

.

Šta se krčka u kuhinjama generacija X i Z?

U drugoj epizodi "Rose u podne" Peđa (Gen X) i Irena (Gen Z) razgovarali su o generacijskim razlikama u pristupu…

.

Kako sačuvati hranu u frižideru kad nestane struje

Prirodne nepogode i raznorazni drugi razlozi mogu da dovedu do gubitka struje u domovima, makar privremeno. Šta se u takvim…

.

Dođite gladni na Gastro fest

Vojvodina je poznata po mnogo čemu, ali se nekako najčešće vezuje za hranu. Možda ona tradicionalna nije prema nekim novim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 00:06 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo