...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Kuhinja

Kidana svinjetina iz rerne

08.05.2020.

Kako bismo vas nagovorili da vreme i dalje provodite kod kuće, pripremili smo recept koji zahteva mnogo vremena, ali malo truda: kidana svinjetina iz rerne.

.

Potrebno: Kilogram svinjskog buta u komadu, četiri čena belog luka, jedna ljuta paprika, dva limuna, maslinovo ulje, origano, paradajz pasta, sirće, BBQ sos, kečap, goveđa kocka za supu, začini po želji.

Priprema: Za marinadu sitno isecite ljute paprike i beli luk i stavite u avan. Dodajte sitno isečen svež origano (ili jednu kašičicu suvog origana), kumin i so. Sve sastojke istucite dok ne nastane pasta. Dodajte biber, limunov sok i maslinovo ulje, pa promešajte.

Napravite dijagonalne rezove po koži svinjskog buta dubine oko 1,5-2 cm. Meso premažite marinadom i ostavite ga da stoji oko dva sata.

Pripremite umak koji ćete staviti u rernu zajedno s mesom. Umak je najbolje napraviti od goveđe kocke za supu, paradajz paste, BBQ sosa, kečapa i dimljene paprike, uz dodatak začina po želji.

Kožu mesa prelijte sirćetom i dobro ga utrljajte. Meso stavite u rernu, na 150 stepeni. Pustite da se peče oko dva sata, zatim povećajte temperaturu na 200 stepeni. U skladu sa tim kako se meso peče, možete smanjivati i povećavati temperaturu. Sve ukupno peći oko pet sati, što se duže peče to je bolje. Nakon što pečeni but izvadite iz rerne, iskidajte ga viljuškom i pomešajte sa ostatkom sosa koji se reducirao pečenjem. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Kolači bez šećera postoje!

Da li možete da zamislite ukusan kolač bez šećera i brašna? Gotovo je nezamislivo. Ukoliko vam kažemo da takve poslastice…

.

Zapečene tikvice

Potrebno: pet mladih tikvica srednje veličine, 500 grama mešanog mlevenog mesa, 300 grama pirinča (okruglog zrna, lepše je), pola litra soka od paradajza,…

.

Naučite da kuvate na najlakši način

Jedan od najboljih načina kako možemo iskoristi višak slobodnog vremena je posvetiti se čarima kuvanja.

.

Željena cifra na vagi ne znači i zdravlje

Iz godine u godinu sve je popularnija zdrava ishrana. Gotovo na svakom ćošku možemo videti natpise – bez glutena, bogato…

.

Prženice iz rerne

Doručak za ručak, ručak za večeru.

.

Zapečene tikvice

Potrebno: pet mladih tikvica srednje veličine, 500 grama mešanog mlevenog mesa, 300 grama pirinča (okruglog zrna, lepše je), pola litra soka od paradajza,…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo