Lifestyle / Kuhinja
Nešto drugačiji burito
Šta je ono što priziva osmeh na lice i tera sive oblake? Svakako, hrana. Spremili smo jednu srolanu poslasticu. Burito u svoj svojoj slavi.
Potrebno: Pileći file, ajsberg salata, avokado, ulje, začini, paradajz pelat, beli luk, jogurt, krem sir, čeri paradajz, limun, tortilje.
Priprema: File iseći na kockice i ispržiti na ulju uz dodatak paradajz pelata, tek toliko da poprimi šmek. Dok se meso krčka, možete da pripremite dva premaza.
Premaz sa belim lukom: Ispasirati tri čena belog luka, dodati krem sir, jogurt, so, limunov sok i maslinovo ulje. Sve zajedno pomešati i staviti na hlađenje.
Lažni gvakamole: Izgnječiti jedan avokado i dodati mu začine po ukusu. Najbolje ideuz sirće, so i maslinovo ulje.
Tortilje kratko zagrejati na plotni ili tiganju i početi sa ređanjem. Premažemo je namazima, dodajemo meso, iseckanu ajsberg salatu i čeri paradajz. Pokušajte da srolate i uživate u ukusima. Prijatno!