...
TRENUTNO10:30 - 10:45Tehnologija

Lifestyle / Kuhinja

Nešto drugačiji burito

02.04.2020.

Šta je ono što priziva osmeh na lice i tera sive oblake? Svakako, hrana. Spremili smo jednu srolanu poslasticu. Burito u svoj svojoj slavi.

.

Potrebno: Pileći file, ajsberg salata, avokado, ulje, začini, paradajz pelat, beli luk, jogurt, krem sir, čeri paradajz, limun, tortilje.

Priprema: File iseći na kockice i ispržiti na ulju uz dodatak paradajz pelata, tek toliko da poprimi šmek. Dok se meso krčka, možete da pripremite dva premaza.

Premaz sa belim lukom: Ispasirati tri čena belog luka, dodati krem sir, jogurt, so, limunov sok i maslinovo ulje. Sve zajedno pomešati i staviti na hlađenje.

Lažni gvakamole: Izgnječiti jedan avokado i dodati mu začine po ukusu. Najbolje ideuz sirće, so i maslinovo ulje. 

Tortilje kratko zagrejati na plotni ili tiganju i početi sa ređanjem. Premažemo je namazima, dodajemo meso, iseckanu ajsberg salatu i čeri paradajz. Pokušajte da srolate i uživate u ukusima. Prijatno!

Možda te još zanima:

.

Veganska večera: podrška je važna!

Održana je još jedna "Otvorena kuhinja" u Omladinskom centru, CK13. Institucija koja traje skoro kao i sama Crna kuća. To…

.

Google čita recepte

Za mnoge je čitanje onoga što je njihov doktor napisao i dešifrovanje u čitljiv tekst velika muka i gubljenje vremena.…

.

Kidana svinjetina iz rerne

Kako bismo vas nagovorili da vreme i dalje provodite kod kuće, pripremili smo recept koji zahteva mnogo vremena, ali malo…

.

Zapečene tikvice

Potrebno: pet mladih tikvica srednje veličine, 500 grama mešanog mlevenog mesa, 300 grama pirinča (okruglog zrna, lepše je), pola litra soka od paradajza,…

.

Naučite da kuvate na najlakši način

Jedan od najboljih načina kako možemo iskoristi višak slobodnog vremena je posvetiti se čarima kuvanja.

.

Prženice iz rerne

Doručak za ručak, ručak za večeru.

  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo