Lifestyle / Kuhinja
Kupusarke za zimski dan
Ako vam se jede nešto što se ukratko može opisati kao poezija mirisa i ukusa, onda je ovaj recept kao naručen za vas.
Potrebno: pola litre mleka, (provrelog, pa prohlađenog), tri kašike šećera, jedna šoljica ulja (1 dcl), jedan kvasac (svež), 850 grama brašna
Postupak: Umesiti testo sa dignutim kvascem. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Razvući što veću kocku (što je veća kocka, "kupusarke" će se više listati). Testo premazati sledećim premazom:
- jedan margarin (250 gr)
- jedno jaje
- jedno žumance
- jedna supena kašika soli
Kad ste namazali celu površinu (ako treba mažite rukama, od toplote vaših ruku ravnomernije će se razmazati), umotajte u jedan veeeeliki rolat. Malo ga "isteglite" da bi bio duži od stola. Podelite na tri rolata, onolike dužine koliko vam je duga tepsija. Položite u tepsiju tri rolata istovremeno. Testo isecite cik-cak. Premažite umućenim belancem, malo posolite i pospite susamom.
Pecite na 200 stepeni dok "kupusarke" ne dobiju zlatnu boju.