Lifestyle / Kuhinja
Karfiol zapečen sa sirom
Hladno vreme zahteva drastične mere i planove kako preživeti zimu, a kako bolje zagrejati telo i dušu nego hranom. Recept koji vam preporučujemo radi oba, drži vas sitim a toplo bude i oko srca.
Danas je na meniju karfiol zapečen sa sirom.
Potrebni su vam smrznuti karfiol (lakši je za obradu i brže je gotovo), jaja su takođe neizostavni deo ovog komba a tu je i gorepomenuti sir. E sad, marka sira nije bitna dok god se topi i rasteže do nebeskih visina.
Priprema: Karfiol kratko blanširati (to je ono kada ga kratko prokuvate u ključaloj vodi). Dok se karfiol blanšira narendajte sir (odokativno i mnogo, jer sir...), na njega lupite tri jajeta i dodajte začine po ukusu. Najbolje se slaže uz so, biber, đumbir i kurkumu (može, a i ne mora).
Postupak: Kada je karfiol spreman ( a to znači da je omekšao), stavite ga u vatrostalnu posudu ili dublju tepsiju i prelijte pripremljenom smesom od jaja i sira. U prethodno zagrejanu rernu (190 stepeni) stavite uradak i nadajte se najboljem. Za nekih dvadesetak minuta proverite situaciju i ako je zlatna korica tu, spremni ste za ozbiljno dobar zimski obrok. Prijatno!