...
TRENUTNO15:50 - 16:10Leto na O radiju

Lifestyle

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

12.07.2023.

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse za rashlađivanje su vam prilično ograničene. Pored Štranda, tu su i bazeni na Sajmištu i SPENS-u. Ukoliko vam je sve to dosadilo, na manje od sat vremena vožnje od Novog Sada nalaze se brojni bazeni, od kojih je na nekima ulaz čak i besplatan. 

.

Bazen na SPENS-u (Foto: RTV / Aleksandar Galić)

Mnogima na gradskim bazenima smetaju gužve, koje se stvaraju tokom najtoplijih dana. Ukoliko želite to da izbegnete, na SPENS-u u jutarnjim terminima postoje smene namenjene upravo onima koji žele da se okupaju na brzinu, po nešto povoljnijim cenama, kaže PR ove ustanove Slobodanka Brankov.

"Od osam do devet ide smena rekreativnog plivanja koju smo ubacili pre par godina, na oduševljenje naših sugrađana. Ona pruža mogućnost ljudima koji ne vole jako sunce i velike gužve da dođu u jutarnjem terminu i sat vremena isplivaju svoju dnevnu dozu. Radnim danima od 10 do 19, odnosno vikendom od devet su celodnevne građanske smene. Kada krenu visoke temperature, svakoga dana od 20 do 23 na ovom bazenu nas očekuje noćno kupanje“, kaže naša sagovornica.

Cene ulaznica na novosadskim bazenima se nisu menjale od 2019. godine, pa je tako za rekreativnu smenu potrebno 180 dinara, dok su celodnevne ulaznice za odrasle 350 dinara. Oni koji dolaze popodne, plaćaju nešto manje, odnosno 250 dinara. U proteklih godinu dana, renovirane su i tribine na bazenima, što sigurno prijati kupačima.

Ukoliko želite da izađete iz Novog Sada, između Nove i Stare Pazove se nalazi kompleks bazena izgrađen 2012. godine. Ulaznice su povoljnije nego u Novom Sadu i kreću se između 300 dinara za ceo dan i 200 dinara za popodne. Gužve su manje zbog ograničenog kapaciteta bazena, kaže Maja Gvozdenac iz JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova.

"Ležaljki na bazenu ima oko 500 dok je maksimalan kapacitet bazena ograničen na oko 1.120 ljudi. Radno vreme je od 10 do 19 časova, a bazen ne radi dok je loše vreme. Bazen je svakog dana posećen, uglavnom su to deca koja su na raspustu. Osim što je kompleks sam po sebi predviđen za decu, sa toboganom i malim bazenom, svi posetioci ovde mogu da kupe hranu a tu su i dva kafića", priča ona.

bazenpazova jpg

Pazovački bazeni (Foto: RTV)

Za one koji pored kupanja žele da dan provedu uz nekih sport onda je bazen na Borkovcu u Rumi pravo mesto za vas. Ova opcija će biti naročito zanimljiva studentima, jer je dnevna ulaznica za njih svega 150 dinara, priča direktor sportskog centra Ruma Igor Dimjančuk.

"Želeli smo da taj bazen bude što zanimljiviji kupačima, da ne bude samo voda i sunce već da imamo što više sportskih sadržaja. Tu je teren za košarku, odbojku, tekbol. Organizujemo i razne sportske aktivnosti, kampove, turnire... Imamo popuste za studente i druge grupe, želimo da privučemo što više ljudi a ne da zaradimo“, kaže on.

Sa druge strane, ubedljivo najpovoljnija opcija za rashlađivanje ovog leta su bazeni u Vrbasu. Ulaz je potpuno besplatan, pa se se zato očekuju gužve, ali spasilac Miloš Đankov kaže da to neće predstavljati problem.

bazenvrbasfotortv jpg

Letnji bazeni u Vrbasu (Foto: RTV)

"Radno vreme bazena je od 9 do 18 časova radnim danima i do 19 sati vikendom. Kako idu topli dani, u planu je i noćno kupanje od 20 do 23 časa. Kod nas u Vrbasu je zabranjeno skakanje i upotreba bilo kakvih lopti. Ove godine očekujemo veliki broj plivača jer je ulaz besplatan i nadamo se da neće biti nikakvih problema“, priča naš sagovornik.

Sve su ovo mesta do kojih možete doći veoma jednostavno - automobilom, autobusom ili vozom. Ukoliko vam je sve to daleko, onda uvek imate i bazene u Temerinu ili u Vrdniku, do kojih možete doći i "plavim“ autobusima JGSP Novi Sad. Opcija uvek ima, na vama je samo da odlučite gde ćete da se rashladite.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Društvene igre čine letovanje još zabavnijim

Sezona je ubijanja vremena na plaži. Ako niste solisti i volite društvo, sigurno imate u šteku i neku društvenu igru.…

.

Letnja sezona prilika za dodatnu zaradu

Osim planiranja odmora, putovanja i slobodnog vremena, leto služi i za traženje, najčešće dodatnih ili honorarnih poslova. Neretko to su…

.

Kako do jeftinijeg letovanja: first minute, paradajz turizam i autobus umesto aviona

Bez obzira da li svoj godišnji odmor planirate u first minute ili last minute režimu, ono što je sigurno je…

.

Klimatske promene menjaju planove za odmor

Prošle godine, neposredno posle superćelijskih oluja, išla sam sa porodicom na kampovanje. Petnaest dana smo u kampu u Istri proveravali…

.

Rab: Malo ostrvo koje ne može da dosadi

Hrvatsko ostrvo Rab sjajan je izbor ako od letovanja očekujete mir, udobnost i savršen prirodni ambijent, bez puno noćnog provoda…

.

Za zabavu Štrand, za opuštanje Oficirac

Nedavno je počelo leto, a sa ovim godišnjim dobom kreće i sezona kupanja. Novi Sad ima nekoliko plaža pored Dunava, a…

  • 15:30 Gost O radija
  • 15:40 Prava stvar
  • 15:50 Leto na O radiju
  • 16:10 Rodnopravnost
  • 16:30 Album nedelje

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo