...
TRENUTNO13:20 - 13:30Tehnologija

Kultura

Nedeljni vodič od 30. aprila do 6. maja

30.04.2018.

Ekologija, predstave i svirke kao sastavni deo prvomajskih praznika...

.

Ponedeljak 30. april

Knjižara Bulevar Books i Nišville džez festival obeležiće prvomajske praznike i Svetski dan džeza izložbom radova fotografa Dušana Mitića Cara "Carski rez-izložba za poneti", kao i retrospektivom najboljih fotografija sa prethodnih izdanja Nišvilla. Za muzički deo zadužen je DJ i producent iz Subotice, Jazzysad. Početak je u 20 časova.

Utorak 1. maj

U Limanskom parku održava se tradicionalni Novosadski uranakDnevna svirka počinje već u 11 sati nastupom benda 5 minuta slave, od 12h sviraju Northern Revival, a od 13 nastupa Kilo Kilo banda. Bend Grate izlazi na binu u 14 časova, dok je poslednji sat ovog događaja rezervisan za Njuške

Sreda 2. maj

EKO događaj pod nazivom "Psychedelic Gardens" biće održan se u Kulturnom centru LAB. Ideja ovog događaja jeste da se posle Prvog maja odužimo prirodi tako što ćemo u dvorištu KC Lab-a posaditi sadnice. Biće pripreljena i veganska klopa i dobru muziku. Plan je da se sređivanje bašte obavi u periodu između 14 i 18 časova.

Četvrtak 3. maj

Holandski progressive rock sastav Lesoir održaće koncert u Omladinskom centru CK13. Lesoir će premijerno nastupiti u Novom Sadu u sklopu svoje prve balkanske turneje na kojoj će predstaviti svoj novi album "Latitude". Cena ulaznice je 300 dinara.

Petak 4. maj

Državom vladaju korumpirani, polupismeni i nesposobni državni činovnici. Tako je bar bilo u lektiri "Sumnjivo lice" Branislava Nušića. U sklopu "Nedelje pozorišta" upravo ova predstava odigraće se u SKC Fabrici u Novom Sadu. Početak je u 20 časova, a cena karata je 500 dinara, a dve kupljene ulaznice na popustu iznose 700 dinara.

U Gerila baru nastupaju novosadski bendovi rock i punk rock bendovi Grate i Bunker 13. Svirka počinje u 22 časa. Grate je nastao 2007. godine, imaju dva objavljena albuma i veliki broj koncerata u zemlji i regionu. Bunker 13 je osnovan 2016. godine i uskoro se očekuje njihovo prvo izdanje.

Nova "Svirka u knjižari" sprema se u kafe knjižari "Bulevar books". Nastupa bend Kanda Kodža i Nebojša, dobro poznat novosadskoj publici. Koncert počinje u 21.30, a ulaznica košta 600 dinara.

Bendovi dreDDup, Tamerlan i Frozen Moonlight sviraju u Omladinskom centru CK 13. dreDDup je nastao 1997. godine u Novom Sadu, ima sedam studijskih albuma i mnoštvo koncerata širom zemlje i sveta. Tamerlan je death folk projekat Timura Iskandarova, nastao 2006. godine i iza sebe ima četiri albuma i nekoliko EP-ja. Frozen Moonlight, su nastali krajem 2013. godine. Ovaj mladi bend svira kombinaciju Melodic death metala, Groove metala i Metalcore-a. Početak je u 21 čas, ulaz 300 dinara.

Subota 5. maj

Prvi od dva promo događaja za "Shuriken Open Air ", koji će se održati 16. juna na Petrovaradinskoj Tvrđavi sa britanskim zvezdama Hybrid Minds. "Šurenje Youth" promoviše veoma mlade DJ-eve iz Novog Sada, kojima treba podsticaj za dalji rad. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 200 dinara na svim Gigstix prodajnim mestima.

Nedelja 6. maj

Obeležavanje Svetskog dana smeha održava se u Limanskom parku, na travi pored raskrsnice dve staze u centralnom delu parka, od 12 do 13 časova. U svetu se već 20 godina u prvoj nedelji maja obeležava Svetski dan smeha. Ova manifestacija nastala je iz želje da se na još jedan način doprinese miru i jedinstvu u svetu, te da se smeh promoviše kao potpuno prirodan način za poboljšanje zdravlja i kvaliteta života.

Možda te još zanima:

.

Da li znaš zbog čega danas ne ideš na faks?

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u petak 11. novembra. U Srbiji se ovaj praznik obeležava od 2012.…

.

Vodič za Prvi maj: Od vašara do netaknute prirode; protesti drugi put

Još jedan Međunarodni praznik rada je pred nama. U znak sećanja na masovne radničke proteste u Čikagu, 1886. godine, ovaj…

.

Ko najbolje jede za praznike?

Uz brojne slave, dva Božića i dve Nove godine, praznična trpeza kod nas traje oko mesec dana. Kod drugih naroda…

.

Gde sa jelkom posle praznika

Mnoge organizacije svake godine apeluju na nas da kupujemo jelku sa busenom, ali se postavlja pitanje šta sa njom posle…

.

Kako sačuvati liniju tokom praznika

Evo jednostavnih trikova koji će vam pomoći da tokom praznika uživate, a da se ne ugojite. Decembarske slave su "otvaranje"…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo