...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Područje bez signala

24.04.2023.

Novinar Igor Išpanović nam ove nedelje preporučuje roman Roberta Perišića "Područje bez signala", koji je široj publici poznat kao inspiracija za istoimenu televizijsku seriju.

.

Kako kaže naš sagovornik, ono što ga je najviše privuklo knjizi jeste njena interesantna političko-ideološka premisa.

"Ona se igra sa pitanjem kako izgleda kada kapitalista pokuša da oživi propalu fabriku, ali dozvoli radnicima da se samostalno organizuju, kao za vreme socijalizma, i upravljaju proizvodnjom. Radnja je obeležena pečatom ovih prostora i čitalac može da ima utisak kao da živi u mestu gde se radnja dešava, gde je sve u proteklih 20 godina zamrlo, gde nema nade, gde svi traže slamku spasa...", priča Igor.

Robert Perišić je trenutno jedan od najpopularnijh hrvatskih pisaca. Njegova karijera duga je skoro tri decenije, a tekstovi su mu objavljivani u nedeljnicima Feral Tribune i Globus. Njegov prvi veliki roman bio je "Naš čovjek na terenu" koji je imao laskavu titulu best-selera u Hrvatskoj 2008. godine.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: Bantustan

Psiholog Miša Raič nam za ovu nedelju preporučuje jedan nesvakidašnji putopis. U pitanju je "Bantustan", knjiga iza koje stoje autori…

.

Vredi pročitati: "Stepski vuk"

Za ovu nedelju muzičar Luka Dubak nam preporučuje jedan klasik - u pitanju je delo Hermana Hesea "Stepski vuk".

.

Vredi pročitati: "Talason"

Novinarka Sanja Đorđević nam za ovu nedelju preporučuje jednu mističnu knjigu - u pitanju je roman "Talason" autora Dragana Orlovića.

.

Vredi pročitati "Umeće ratovanja"

Osnivač besplatne edukativne platforme za digitalno preduzetništvo i digitalni marketing GoStudy, Vladimir Mladenov preporučio nam je za ovu nedelju knjigu…

.

Vredi pročitati "To nije ljubav"

Pesnikinja i članica novosadskog padobranskog centra Milana Janjičić za ovu nedelju preporučuje zbirku poezije "To nije ljubav" Bojane Končarević.

.

Vredi pročitati: "Stepski vuk"

Za ovu nedelju muzičar Luka Dubak nam preporučuje jedan klasik - u pitanju je delo Hermana Hesea "Stepski vuk".

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo