...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo

Prilika za studente: nagradni konkurs za radove o Evropskoj uniji

21.05.2024.

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije raspisalo je nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja Evropskoj uniji. Cilj ovog nagradnog konkursa je da neposredno uključi mlade akademske građane u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji.

.

Foto: Promo

Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od šest pitanja: EU i rodna ravnopravnost; ekonomske koristi i izazovi evropske integracije Srbije; Plan rasta EU kao prilika za približavanje Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji; Vladavina prava u svetlu aktuelne pregovaračke metodologije EU: mogućnost za napredak Republike Srbije?; Zašto krize učvršćuju EU? i “Ipak se kreće!“ ili “Ipak se kreće?“ proces pristupanja Zapadnog Balkana i Republike Srbije Evropskoj uniji: može li Srbija ostati i opstati van EU?

Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu procenjivaće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 110.000, 80.000 i 60.000 dinara. Pored tri najbolje rangirana, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume. 

Pored novčanih nagrada koje dodeljuje Ministarstvo za evropske integracije, ove godine u saradnji sa Centrom Velika Evropa Instituta Žak Delor iz Pariza i Ambasadom Republike Francuske u Srbiji, prvi put u okviru ovog konkursa biće dodeljena i posebna nagrada – “Žak Delor“, koja podrazumeva finansiranje (put i dnevnice) studijske posete Parizu za jednog autora.

Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Republici Srbiji.

Tekst konkursa u kom ćete pronaći i sve informacije o prijavi možete da preuzmete ovde. Rok za slanje radova je 1. jul 2024. godine.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nagradni konkurs za najbolje studentske radove o evropskoj integraciji

Ministarstvo za evropske integracije raspisuje nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše…

.

Nagradni konkurs za foto priču

"Kako (smo) u svetu koji se menja?" tema je konkursa koji traje do nedelje, 16. decembra. 

.

Prijavite se za radnu akciju pošumljavanja Pešterske visoravni

Međunarodna radna akcija pošumljavanja Pešterske visoravni biće održana od 18. do 25. avgusta 2024. godine na Pešterskoj visoravni, nadomak Sjenice.

.

Unapredi svoje veštine u omladinskom klubu Američkog kutka

Omladinski klub Američkog kutka poziva mlade između 16 i 21 godinu da postanu njegovi članovi i da unaprede engleski jezik…

.

Supovanje je super!

Leto je vreme kada verovatno imamo najviše slobodnog vremena, ali i volje da se oprobamo u nekim sportovima, rekreaciji za…

.

Otvorene prijave za ParkUP! 2024

Naučno-tehnološki park Beograd otvorio je prijave za studentski startap kamp – ParkUP! 2024, na koji po prvi put mogu da…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo