...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Nagradni konkurs za najbolje studentske radove o evropskoj integraciji

17.04.2023.

Ministarstvo za evropske integracije raspisuje nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji. 

.

Ovaj konkurs namenjen je svim studentima osnovih i master akademskih studija sa svih univeziteta u Srbiji čiji je zadatak da kroz rad odgovore na jednu od ponuđenih tema, objašnjavaju organizatori. Tri najbolje rangirana rada dobiće nagradu u iznosu od 110, 80 i 60 hiljada dinara. Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume, ali bez novčane naknade. 

Teme se tiču rezultata nove metodologije pregovora o pristupanju nakon četiri godine od francuske inicijative za Zapadni Balkan, Francuska i Srbija: od savezničke istorije do partnerstva sa EU, kao i evroskepticizam, dezinformacije i digitalna pismenost. U saopštenju se dodaje da su teme vezane i za uticaj mehanizma za prekogranično prilagođavanje ugljenika na ekonomske aktere sa zapadnog Balkana, vladavina prava i evropske integracije Srbije, ali i izazovi i perspektive evropske ekonomske integracije Srbije.

Cilj konkurs je da neposredno uključi mlade u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Republike Srbije u Evropskoj uniji, ističu organizatori.

Radovi se dostavljaju u štampanom i elektronskom formatu, a na samom radu ne smeju biti navedeni podaci o autoru rada, ističu organizatori. Ime i prezime studenta, kontakt podaci, naziv fakulteta, studijskog programa, stepena i godine studije, broj indeksa i naziv rada se dostavljaju u zasebnoj koverti.

Predaja rada vrši se lično na pisarnici ili slanjem poštom adresiranom na Ministarstvo za evropske integracije, Sektor za komunikacije i obuku i pripremu srpske verzije pravnih tekovina Evropske unije, na adresu Nemanjina 34 11000 Beograd.

Rok za slanje radova je 30. jun, a detaljne informacije o konkursu možete pronaći ovde.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Vebinar o omladinskim razmenama

Informativni centar Fondacije Tempus organizuje vebinar pod nazivom “Putuj u inostranstvo kroz omladinske razmene”. Vebinar je namenjen mladima od 13…

.

Mladi retko posećuju, ali aktivno stvaraju u pozorištu

Iako se u javnosti stiče utisak da mladi retko idu u pozoriše, sve veći broj njih se direktno angažuje u…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

.

Preduzetnički klub mladih o turizmu

Treća preduzetnička priča u okviru programa “Preduzetnički klub mladih” koji se realizuje svakog četvrtka tokom marta meseca u Američkom kutku…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo