...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo

Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija

01.04.2022.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 18. međunarodnu omladinsku konferenciju "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2022", koja će biti održana u Beogradu od 11. do 15. maja 2022. godine.

.

Nakon 18 uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2021), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente i srednjoškolce iz celog sveta.

BIMUN mladim delegatima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti i srednjoškolci preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. BIMUN 2022 biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

Konferencija "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2022" (11 - 15. maj 2022), biće fokusirana na aspekte teme: "Globalno partnerstvo i solidarnost u izgradnji mira i održive budućnosti".


Do sada je 4.411 uspešnih studenata iz 79 država učestvovalo na osamnaest BIMUN konferencija. Prijavljivanje je do 10. aprila 2022. godine. Broj mesta je ograničen, prijavite se na vreme!

Za više informacija o konferenciji BIMUN 2022 i proceduri prijave za određeni komitet posetite sajt www.bimun-unaserbia.org.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Učestvuj na konferenciji kao delegat UN-a

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 18. međunarodnu omladinsku konferenciju "Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija - BIMUN 2021", koja će…

.

Mlade diplomate iz celog sveta u Srbiji

Konferencija Beogradski međunarodni model ujedinjenih nacija (BIMUN), koja ove godine slavi 15. jubilarno održavanje, okupila je tokom vikenda u Novom…

.

Supa na "Suncokretima" je promašen aktivizam

Aktivisti koji su polili supu i pire kormpir na slike Van Goga i Kloda Monea ne razlikuju se od vandala,…

.

Tom Kruz snima film u svemiru?

Tom Kruz planira da ode u svemir i izvede svemirsku šetnju za predstojeći film. 

.

Vraćaju se nadzvučni putnički avioni

Setimo se samo nestvarnih brzina koje je ostvarivao Konkord. Ovaj francusko-britanski projekat jedan je od najbržih putničkih aviona ikada, a…

.

Uspeh nije zasnovan na sreći, već na dobro isplaniranom radu

Kobold je jedan od najaktivnijih metal bendova u Srbiji, a čine ga Elio Rigonat (gitara, vokal), Stefan Stanojević (bas gitara) i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo