...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Muzika

Tricky dobar, ali bez prisnosti

27.01.2016.

Tricky je učinio da utorak veče bude ispunjeno uživanjem i đuskanjem! U prepunom beogradskom Depou poznati trip hoper iz Velike Britanije promovisao je novi album "Skilled Mechanics".

.

Svirka je trajala sat i po, što se mnogima činilo kratko, a nedostatak oduševljenja osetio se i po aplauzima. Prvobitno je koncert trebalo da bude održan u Domu omladine u sali Amerikana, koja je manja i intimnija, što bi savršeno odgovaralo ambijentalnom zvuku novog Tricky-jevog albuma, koji je izašao nedelju dana ranije.

Iako ozvučenje nije svuda bilo istog kvaliteta, publika se ipak nakon nekoliko pesama opustila, ali nije uspela u potpunosti da se prepusti jer nije bilo prisnosti, koja je za trip hop itekako potrebna.

Prvih nekoliko pesama bilo je sa albuma "Skilled Mechanics", ali zbog ozvučenja ili nedovoljnog poznavanja pesama, publika nije odreagovala s oduševljem, što se kasnije promenilo. Tricky je polako uvodio ljude u svoju neverovatnu energiju, međutim, posle sat vremena koncert se naglo završio. Više od deset minuta smo zvali na bis, pa su se neki zapitali hoće li se to i desiti. Muzičari su svirali još pola sata, sa mnogo dužim pesmama u odnosu na prvi blok, što je publici više odgovaralo.

Svakako je uživanje slušati jednog od najkvalitetnijih trip hopera sveta, iako bi u drugom ambijentu verovatno bilo mnogo bolje.

Inače, Tricky je u Beograd stigao dva dana pre koncerta pa se nadamo da ste bili među srećnicima koji su ga sreli mimo koncerta. Mi se radujemo njegovom sledećem nastupu za koji se nadamo da će biti u prilagođenijem prostoru za ovu zvezdu.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Trip-hop legenda u Beogradu

Britanski muzičar i producent Tricky nastupaće u Domu omladine Beograda 26. januara. Koncertom u Sali Amerikana Tricky započenje svetsku turneju…

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo