...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

14.04.2024.

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Ponedeljak, 15. april

Druženje i razgovor sa autorima horor romana Tajni Svat i Zadušnice je u Bulevar booksu. U razgovoru o ova dva romana učestvuju njihovi autori: Dejan Ognjanović i Marko Pišev. Početak je u 19 časova.

Art bioskop CK13 vas poziva na Ciklus eksperimentalnih dokumentarnih filmova. Projekcije će se održati od ponedeljka, 15. aprila do srede, 17. aprila. Urednik ciklusa je Miloš Miletić. Ulaz na projekcije je besplatan, a početak je u 20 časova.

Utorak, 16. april

Duo Docemente održaće koncert u Kulturnoj stanici Eđšeg. Duo Docemente čine koloraturni sopran Marijana Đuknić i gitarista Nikola Đorđević. Na repertoaru će se naći dela Rodriga, Vilja-Lobosa, M. de Falje i kompozicije koje su inspirisane zvukom Španije. Početak je u 19 časova.

Creative Heaven se održava u KC Labu. Creative Heaven je događaj za upoznavanje umetnika i onih koji to nisu. Ako radiš u kreativnoj industriji ili si jednostavno raspoložen za druženje, dođi da se upoznaš i proširiš kontakte sa ljudima sa kojima deliš ista interesovanja. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova.

Sreda, 17. april

One man show Nikole Radojlovića „Produžena neprijatnost“ se održava u London Pubu. Ako ste ljubitelj Nikolinog humora, uživaćete u novim crnim forama, a isto će se desiti i ako niste ljubitelj, tako da ste osuđeni na dobar provod! Ulaz je 700 dinara, a početak u 20 časova. 

Lana Del Rey All Night žurka je u KC Labu. Da li ste spremni da prodjemo kroz sve Lanine faze - od najnovijeg albuma, preko NFR-a i Lust For Life, pa do prvog, mozda i najpopularnijeg “Born To Die” (a naravno biće i unreleased pesama) u “kućnoj”, opuštenoj, ali i mračnoj atmosferi? Cena ulaza prvih sat vremena je 300 dinara, a nakon toga 400 dinara. Početak je u 19 časova. 

Četvrtak, 18. april

Sputnik i Maršali nastupaju u Domu kulture. Nastupiće novosadska indie rock, synth pop retro wave, art-trakcija Sputñik, i Maršali, petorka čiji je prosek godina 16, a već iza sebe ima sjajne rezultate. Početak je u 21 čas.

Žurka Zvezde Grandža očekuje vas u Lazinom teletu. Na repertoaru će se naći Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Soundgarden, Temple of the Dog i ostala grunge rodbina (Audioslave, Foo Fighters, RATM itd.) Ulaz je 300 dinara, a početak je u 22 časa. 

Carpet Bi’em nastupa u Ordinaciji. Carpet Bi’em nije samo muzički sastav, već je koncept više muzičara s ciljem da se stvori atmosfera koja čini da zajedno sa njima uplivate u tok improvizovane muzike. Koristeći se analognim i tradicionalnim instrumentima, kao i motivima džeza i tradicionalne muzike sveta odvešće vas do novog stanja uma. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Žurka povodom 200. epizode naše emisije RetroTips održava se u Pero baru. Ulaz je slobodan, početak u 20 časova, a voditeljski tandem Boy & George najavljuje ekskluzivan B2B live nastup.

Petak, 19. april

Humanitarna predstava "Gde smo pogrešili?" za pomoć učeniku Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" je u Kulturnom centru Novog Sada . U predstavi učestvuju Dramska sekcija verske nastave ETŠ “Mihajlo Pupin”, Hor ove škole, kao i specijalni gosti Pop-Rock hor. Predstava će se igrati u dva termina u 18 i 20 časova.

Gazorpazorp nastupa u Bulevar booksu. Gazorpazorp je razdragana i razuzdana post-pank ekipa iz Beograda osnovana 2016. godine. Njihov muzički izraz je mešavina žestine nojz roka, složenosti mat roka, raskošnog post-panka i istraživanja psihodeličnog roka. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Start Up Novosadski noćni bazar se održava na Ribljoj pijaci. Na Start Up noćnom bazaru očekujte malo drugačiju postavku... Sa starim, ali i nekim novim izlagačima zbog kojih je ovaj bazar i osmišljen. Takođe, ovaj bazar biće poseban zato što ga posvećujemo kulinarstvu! Početak je u 18 časova.

Larska, Marko (Thimble) i Jevadh nastupaju u Fabrici. Larska se vraća u Fabriku i novosadskoj publici će uživo predstaviti drugi dugoočekivani album, koji će biti objavljen ove godine. Kao velika podrška, specijalni gost na koncertu će biti Marko Stojilović, poznatiji kao frontmen i pevač kultnog benda iz 90-ih Thimble. Kao lokalna podrška nastupiće i bend Jevadh iz Novog Sada. Ulaznice u pretprodaji su 700 dinara, a na ulau 1000 dinara. Početak je u 21 čas.

Deformitet i Sick Sinatra sviraju u CK13. Dva benda sa kompilacije "Novosadska UnderGRAND scena vol. 1" imate priliku da čujete uživo u klubu CK13. Humanitarna svirku emisija Domus organizuje u saradnji sa novosadskim udruženjem "DAVID - podrška deci sa autizmom". Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas. 

Kulturni centar Lab slavi 7. rođendan. Sa druženjem krećemo na našem LABalkonu , a kada sunce zadje, otvaramo naš main room i nastavljamo gde smo stali. Slavimo i punimo malih, a ipak velikih 7 godina za nas. Upad je 250 dinara, a početak u 18 časova.

Short Reports sviraju u Fridi. Koncert u najnovijoj postavi predstavlja početak prolećne turneje koja će obuhvatiti desetak gradova. Eksplozivni duo koji trenutno završava drugi album odsviraće sve pesme u potpuno novim aranžmanima za oba instrumenta. Upad je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Subota, 20. april

DreDDup i MRT sviraju u Bulevar booksu. DreDDup je srpski indastrijal rok bend iz Novog Sada. Prepoznatljivi su kao jedni od pionira ovog žanra u svojoj zemlji. Kao uvertira DREDDUP koncerta, nastupiće novosadski experimentalni industrial projekat MRT. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30. 

Grima i Ultar nastupaju u CK13. Ruski black metalci Grima premijerno stižu u Novi Sad! Njima će se na turneji pridružiti Ultar, takođe ruski bend koji polako, ali sigurno gradi svoje ime u metal svetu. Early bird ulaznice su 1900 dinara, a pretprodajna cena biće im 2300 dinara. Početak je u 20 časova.

Nedelja, 21. april

Open mic stand up veče je u Nirvana cafeu. Ako želite da nastupate, prijavite se na link. Karte su 350 dinara, a početak je u 20.30.

One man show "Superišić" je u Gerili. Aleksandar Perišić nam i ovog meseca dolazi sa svojim one man show-om "Superišić".  Ulaz je 1000 dinara, a početak u 20.30.

Stand up specijal Srđana Slijepčevića "Improv & Best of" je u Tremi. Oslobodite svoje vreme i pridružite nam se u proslavi Srdjanovog rođendana, jer ovo će biti događaj koji se prepričava! Ulaz je 800 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo