...
TRENUTNO06:00 - 12:00Music Mix by Bea

Muzika

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

18.04.2024.

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i Aleksandar Milovanović na bubnjevima. U petak 19. aprila otvaraju prolećnu turneju koncertom u Cafe Galeriji Frida u Novom Sadu.

.

Nemanja Velimirović, gitarista i vokal benda, kaže da je bend spreman i uvežban, i da su u poslednjih par nedelja održali veliki broj proba.

"Pošto se ponovo menjao sastav benda, Aleksandar i ja smo pomoću nekih različitih tehnologija koje smo uveli u bend, recimo pedala i efekata, uspeli da napravimo taj naš sada najnoviji format benda. Da, spremni smo apsolutno za petak" ističe Nemanja.

Novi album napisali su na srpskom jeziku, a publika može da ga očekuje u septembru ili oktobru ove godine. Album će biti objavljen za izdavačku kuću Kontra. 

"Novosti su to da smo novi album napisali na srpskom jeziku i da je malo muzički drugačiji nego što je to bilo u početku, u prvom formatu benda. Dosta smo izmenjali stvari i aranžmana, čak i u onim prvim pesmama koje smo ranije već izvodili sa starom postavkom benda. Nove pesme su samo nastavak toga, u nekom malo drugačijem svetlu. I dalje je minimalizam u pitanju, ali na neki drugi način" kaže Nemanja.

Na koncertu u Fridi sviraće prvi album Cats vs Dogs, koji su izbacili sa prošlim formatom benda. Prvi album će biti odsviran u novim aranžmanima, a takođe i kompletan drugi album koji publika još uvek nije čula uživo.

Nakon nastupa u Novom Sadu, nastupiće i u Somboru, Kruševacu, Kraljevu, Sarajevu, Tuzli, Senti, a čekaju potvrdu za Beograd, Đakovo i Požegu. Nakon ove prolećne turneje po regionu, vratiće se u studio preko leta da završe drugi album.

Nemanja je dodao i još nekoliko informacija u vezi sa nastupom u petak u Novom Sadu.

"Karte se kupuju na ulazu, a mi smo ograničili na 66 ulaznica, iz prostog razloga što Frida nije prevelik lokal i hoćemo da svima bude udobno. Sa druge strane to je neka naša šala, kao 66, može i 67. Planirano je da bude intimno, zato smo i odabrali takav lokal, a i volimo jako Fridu pa se sve nekako poklopilo. Dođite na vreme, početak je u 20 časova" rekao je Nemanja.

Razgovor sa Nemanjom poslušajte u plejeru:


A. N.

foto: Ilija Marjanović

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Summer3p - urbani bastion Subotice

Duže od dve decenije traje subotički festival elektronske muzike "Summer3p". Ovogodišnje 21. izdanje održava se narednog vikenda, od 26. do…

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Nova Energija na EXIT-u: Tam i Jymenik o muzici, prijateljstvu i supermoćima

Novu dimenziju pop zvuka na domaću scenu donose dve mlade autorke tam & Jymenik, koje su poslednje večeri ovogodišnjeg EXIT…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju
  • 12:10 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo