...
TRENUTNO11:00 - 12:00ŠpacirBećar

Muzika

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

18.04.2024.

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i Aleksandar Milovanović na bubnjevima. U petak 19. aprila otvaraju prolećnu turneju koncertom u Cafe Galeriji Frida u Novom Sadu.

.

Nemanja Velimirović, gitarista i vokal benda, kaže da je bend spreman i uvežban, i da su u poslednjih par nedelja održali veliki broj proba.

"Pošto se ponovo menjao sastav benda, Aleksandar i ja smo pomoću nekih različitih tehnologija koje smo uveli u bend, recimo pedala i efekata, uspeli da napravimo taj naš sada najnoviji format benda. Da, spremni smo apsolutno za petak" ističe Nemanja.

Novi album napisali su na srpskom jeziku, a publika može da ga očekuje u septembru ili oktobru ove godine. Album će biti objavljen za izdavačku kuću Kontra. 

"Novosti su to da smo novi album napisali na srpskom jeziku i da je malo muzički drugačiji nego što je to bilo u početku, u prvom formatu benda. Dosta smo izmenjali stvari i aranžmana, čak i u onim prvim pesmama koje smo ranije već izvodili sa starom postavkom benda. Nove pesme su samo nastavak toga, u nekom malo drugačijem svetlu. I dalje je minimalizam u pitanju, ali na neki drugi način" kaže Nemanja.

Na koncertu u Fridi sviraće prvi album Cats vs Dogs, koji su izbacili sa prošlim formatom benda. Prvi album će biti odsviran u novim aranžmanima, a takođe i kompletan drugi album koji publika još uvek nije čula uživo.

Nakon nastupa u Novom Sadu, nastupiće i u Somboru, Kruševacu, Kraljevu, Sarajevu, Tuzli, Senti, a čekaju potvrdu za Beograd, Đakovo i Požegu. Nakon ove prolećne turneje po regionu, vratiće se u studio preko leta da završe drugi album.

Nemanja je dodao i još nekoliko informacija u vezi sa nastupom u petak u Novom Sadu.

"Karte se kupuju na ulazu, a mi smo ograničili na 66 ulaznica, iz prostog razloga što Frida nije prevelik lokal i hoćemo da svima bude udobno. Sa druge strane to je neka naša šala, kao 66, može i 67. Planirano je da bude intimno, zato smo i odabrali takav lokal, a i volimo jako Fridu pa se sve nekako poklopilo. Dođite na vreme, početak je u 20 časova" rekao je Nemanja.

Razgovor sa Nemanjom poslušajte u plejeru:


A. N.

foto: Ilija Marjanović

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 ŠpacirBećar
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo