...
ORADIO UŽIVO

Muzika

Rogi u CK13: Za slušalačko i plesno uživanje

10.03.2023.

U Novom Sadu nas ovog vikenda očekuje zaista veliki brj odličnih koncerata, a jedan od onih koji će sasvim sigurno privući pažnju publike jeste i nastup beogradskog kantautora Rogija ove subote u CK13.

.

Foto: Facebook / R O G I

Igor Horozović, poznatiji kao Rogi, iza sebe ima dva studijska albuma "U međuvremenu" iz 2016. godine i "Tu" koji 2021. godine izdao za etiketu "više manje zauvijek". Ono što karakteriše njegovu muziku jeste svakako šarenilo žanrova, od džeza i fanka do hip hopa, što je odlična kombinacija za jednno energično i plesno veče.

"Mislim da ta raznovrsnost u nastupu doprinosi dinamici čitavog doživljaja. Publici nije dosadno jer se stalno nešto menja. Dugo je na sceni postojala monotonija i sličan izražaj. Mene te harmonske progresije vuku i volim da se sa tim igram", kaže Rogi za Oradio.

Upravo je njegov poslednji album "Tu" izazvao veliku pažnju muzičke javnosti jer je na njemu Rogi ponudio nesvakidašnju kombinaciju velikog broja različitih žanrova koja je ipak bila povezana u jednu celinu. Iako, kako kaže, ima materijala koji do sada nije "iskorišćen", ne razmišlja o novom albumu.

"Volim album kao koncept ali nemam presiju da stvaram nešto novo. Smatram da to treba da dolazi prirodno i onda kada za to ima potrebe i kada postoji nešto što čovek želi da izrazi. Postoji određena dinamika izbacivanja izdanja kako bi opstali kod publike, ali sam potpuno okej sa tim da se muzikom bavim samo onda kada mi prija", objašnjava Rogi.

Ko god ovde subote svrati u CK13 sasvim sigurno može da očekuje veče koje će pamtiti jer muzika, poput one koju stvara i izvodi Rogi sa svojim bendom, dobija svoj pravi oblik tek kada se sluša uživo.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Daze: Od kaver benda do Hali Gali kompilacije

Priliku da se njihova pesma "A ti, da ti" nađe na, sada već kultnoj, kompilaciji Hali Gali 2, koja predstavlja presek…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Ida Prester: 20 godina ljubavi i dobre energije

Regionalna indie pop ikona Ida Prester će zajedno sa bendom Lollobrigida održati dva koncerta, 4. i 5. aprila, u beogradskom Domu omladine.…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo