...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Muzika

#Radiobattle: San Marino pobedio Litvaniju

13.02.2016.

U vrlo neizvesnoj šestoj borbi za četvrtfinale evropske radijske bitke San Marino je pobedio Litvaniju. Radio San Marino je uz iskusnog i popularnog DJ-ja Chicca Giulianija uspeo da izbori najveći broj tvitova u odnosu na alternativne Litvance i radio LRT Opus. 

.

Obe radio stanice su imale po sat vremena da se predstave odabranim muzičkim numerama. Stilski vrlo različiti, Litvanci su težili ka domaćim bendovima različitih žanrova, dok je iz San Marina stizao zvuk dobrih italijanskih žurki sa plaža. 

Domaćin takmičenja Filipo Solibelo hvalio je odabir muzike i jedne i druge stanice, no Tviter zajednica San Marina se pokazala kao jača. DJ Chicco se istakao kao poznavalac dobrog ritma za đuskanje, a takmičenje je i završeno jednom njegovom pesmom. U izbor San Marina ušli su i njihovi ovogodišnji predstavnici Evrovizije Cocteu Twins i pesma Pandora koje su predstavili kao glavni adut i u ovom takmičenju. 

Podršku takmičenju na Tviteru dali su srpski i hrvatski tviteraši, ali je u odnosu na prethodne bitke ukupan broj tvitova bio znatno manji. 

Radijska bitka nije prošla samo u znaku muzike, već i u znaku evropskih vrednosti koje je u svakom bloku isticao litvanski voditelj Ricky. On je slušaocima poručio da se evropski narodi drže zajedno i priteknu u pomoć izbeglicama sa istoka. 

O radio će se takmičiti već u sledećem krugu radijske bitke i to protiv domaćina Italije, 6. marta. U ukupnoj konkurenciji takmičile ili se još uvek takmiče čak 16 radio stanica iz Italije, Letonije, Estonije, Jermenije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Litvanije, Švajcarske, Australije, Švedske, Irske, Francuske, Slovenije i Srbije.

 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

#radiobattleRS: Čestitke sa svih strana

Podrška i čestitke Oradiju zbog velike pobede u #radiobattleRS protiv slovenačkog radija Val 202, pljušte od prošle nedelje. Uz naše…

.

#radiobattleRS: Večeras je O radiju potrebna najveća podrška

Danas definitivno imate i znate za koga da glasate. Ako se i dvoumite oko političkih partija, onda sigurno nemate dilemu…

.

#radiobattleRS: Zagrevanje u sjajnoj atmosferi!

Tweetup u Beogradu! U petak uveče redakcija O radija bila je u kafeu "Zaokret", u kome smo zajedno sa zabavnim…

.

#radiobattleRS: Slovenci su teški protivnici u finalu

Do finala radio bitke u Firenci, u kome će se O radio takmičiti protiv slovenačkog Vala 202, ostao je samo…

.

@poslednji skaut: Izbori mogu privući još tviteraša za finale

Nakon prošlogodišnjeg finala Radio bitke, u kome smo izgubili od Letonije, stigao nam je mejl od servisa tvitni.me u kome…

.

#RadioBattle: O radio is battling Slovenia in finals

Second semifinals of Radio battle ended with victory of Slovenian radio station Val202! We are going to meet Slovenians next…

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Eko linija
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo