...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika

Placebo u Zagrebu 10. novembra

11.10.2016.

Engleski bend Placebo nastupiće 10. novembra u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" u sklopu turneje kojom obeležavaju 20 godina postojanja.

.

Velikani svetske alt-rock scene odlučili su da jubilej uveličaju i objavljivanjem kompilacije "A Place For Us To Dream". Novo izdanje dostupno je u digitalnom izdanju, ali i fizičkom na vinilu, kao i dvostrukom CD-u.

Limited-edition deluxe box-set sadrži i booklet sa do sada neobjavljenim fotografijama iz privatne kolekcije Briana Molkoa i Stefana Olsdala.

"A Place For Us To Dream" donosi 36 pesama, među kojima su najraniji singlovi "Bruise Pristine", "Come Home" i "Teenage Angst", kao i pesme koje su im obeležile karijeru - "Nancy Boy", "Every You Every Me", "Pure Morning", "The Bitter End", kao i poslednji singl "Jesus' Son".

Prvi deo turneje 20 years of Placebo počinje u Danskoj 13. oktobra, a završava u londonskoj Wembley Areni 15. decembra. Brian Molko je uoči turneje najavio da će, pored ostalog, u set listi biti puno pesama za koje je rekao da ih više neće svirati.

"Mislim da je vreme da priznamo ono što naši fanovi žele da čuju. Bili su jako strpljivi s nama jer retko sviramo naš najkomercijalniji materijal. Turneja povodom dvadesete godišnjice učinila se kao dobra prilika da napravimo upravo to. Ovo je turneja za fanove i čućete pesme kao što su 'Pure Morning' ili 'Nancy Boy', koje nismo svirali 10 godina i možda ih nikad više nećemo svirati. Spremamo i po koje iznenađenje", najavio je frontmen benda Placebo.

Ulaznice za koncert u Zagrebu mogu se u pretprodaji kupiti po ceni od 199 kuna (oko 3.250 dinara) za tribine i 249 kuna (oko 4.000 dinara) za parter, dok će na dan koncerta karta za tribine koštati 220 kuna, a za parter 269 kuna.

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima i na www.eventim.hr.

P. N.

Možda te još zanima:

.

Rasprodat, s razlogom!

Drugo veče kragujevačkog Aresenal festa proteklo je u znaku dobre rok muzike, a zvezde večeri su bez dileme bili momci…

.

Placebo najavljuje 25 pesama i dva bisa u Zagrebu

Koncert benda Placebo u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović" počeće 10. novembra tačno u 20:55, a vrata dvorane otvaraju se u…

.

Placebo u Zagrebu, sviraće i komercijalne stvari

Sastav Placebo u oktobru kreće na svetsku turneju kojom proslavlja dvadeset godina od objavljivanja debi albuma "Placebo". Na žalost, na…

.

Prazna lepinja: Nismo više klinci

Zagrebački bend Prazna lepinja se nedavno vratio na scenu na najbolji mogući način - rasprodali su tri koncerta zaredom u…

.

Šta se za doček sprema u glavnim gradovima regiona?

Sve je spremno za najluđu noć u godini. Opraštamo se od stare 2021. i dočekujemo novu 2022. godinu. Ako planirate…

.

Duh Adventa je po celom Zagrebu

Novogodišnji sajmovi u gradovima Zapadne Evrope odavno su postali tradicija. U jakoj konkurenciji, Advent u Zagrebu nekoliko godina nosi titulu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo