...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Muzika

Novi albumi Bouvija, Metalike...

03.01.2016.

Na svetskoj muzičkoj sceni ove godine je najavljeno nekoliko albuma poznatih umetnika, među kojima će prvi biti britanska rok zvezda Dejvid Bouvi koji 8. januara izdaje album "Blackstar", preneli su britanski mediji.

.

Bouvi je odlučio da izda album 8. januara na svoj 69. rođendan. Muzičar je krajem decembra objavio singl i spot s novog albuma. Muzika pesme "Blackstar" biće uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije "The Last Panthers", koja se od oktobra emituje na odabranim kanalima u Evropi. Britanski list Tajms je u oktobru preneo da će 28. Bouvijev album "Blackstar" imati sedam pesama, ukupnog trajanja 45 minuta i dodao da novi album ima komponente džeza i ritam sekcije poput nemačkog benda "Kraftverk", začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bouvijev album "The next day" izašao je 2013. posle deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Britanski alternativni rok bend "Radiohead", koji je izdao kao božićni poklon svojim fanovima novu pesmu "Spectre", prvobitno namenjenu za poslednji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu, takođe je najavio novi album.

Za sada se još ne zna datum izlaska devetog po redu studijskog albuma jer bend ima običaj da to saopšti u poslednjem trenutku.

Slična je situacija i s bendom "Metalika" koji je najavio novi album posle sedam godina pauze. Prema izvorima bliskim tom rok metal bendu, album "Adore Life" bi mogao da izađe 22. januara.

Možda te još zanima:

.

Svetske zvezde se opraštaju od Bouvija

Vest o smrti Dejvida Bouvija uzdrmala je bukvalno čitav svet. Muzičari, glumci i Bouvijevi prijatelji našli su način da se…

.

Bouvi na filmu: Čovek koji je pao na Zemlju

Biti savremenik jednom umetničkom geniju kakav je Dejvid Bouvi bio, prava je dragocenost. U 69 godina pokazao je svetu kako…

.

Preminuo David Bowie

Poznati rok muzičar preminuo je u 69. godini nakon teške borbe s rakom.

.

Top 5 pesama koje će vas preseliti u film

Postoje pesme koje od vas načine glavnog junaka u imaginarnom filmu o vašem životu čim čujete njihove prve taktove.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo