...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika

Iznenada preminuo Prince

21.04.2016.

Legendarni muzičar i pevač Prince umro je danas u 57. godini, a kako su preneli svetski mediji pronađen je u svojoj kući u Paisley Parku u Minesoti.

.

Prince Rogers Nelson, celom svetu poznatiji jednostavno kao Prince, hospitalizovan je prošle nedelje, ali se i dalje ne zna tačan uzrok njegove prerane smrti.

Kako izveštavaju svetski mediji, na povratku kući iz Atlante, pilot aviona u kojem je bio Prince, morao je prinudno da sleti jer je muzičaru pozlilo i morao je hitno da bude odveden u bolnicu.

Jedno je sigurno, danas je scena izgubila jednog od najuticajnijih muzičara svih vremena, čiji doprinos modernoj muzici ne može tako lako biti sumiran u nekoliko rečenica.

Njegovi albumi kao što su "Purple Rain", "Dirty Mind", "Controversy", "Lovesexy" ili "Diamonds and Pearls", od kada su nastali predstavljali su perfektnu kombinaciju različitih uticaja, ali modernijeg izražaja od osamdesetih godina pa do danas.

Tokom 2015. godine izdao je poslednji album "Hitnrun Phase One and Two", a najavljivao je i nove spotpove, kao i dokumentarni film.

Jedan od sajtova koji je medju prvima odao počast preminulom umetniku Pitchfork, njegovu pesmu "Purple Rain" proglasio je svojevremeno najboljom pesmom osamdesetih godina.

L.M.

Možda te još zanima:

.

O radio na Exit-u: Dan prvi

Prvo veče Exit festivala je pored vatrometa, otvaranja kapija, muzičara koji su otvorili neku od bina, obeležio i lajv program…

.

Na EXIT stižu Years & Years, Lost Frequencies i Princess Nokia

Britanska senzacija Years & Years, koja je brzinom svetlosti osvojila svet u proteklih svega par godina, potvrdila je nastup na…

.

Bajka na modnoj pisti i pozorišnim daskama

Spojiti dečački san i profesiju je, prema rečima, Marka Marosiuka veoma lako. On je mladi modni dizajner i kostimograf u subotičkom…

.

Prvo išamaraj Trampa, pa obuci Elzu

Petak je dan vikendaškog raspoloženja zbog čega ti preporučujemo našto sasvim neobavezno i blesavo, sajt crazygames.com. 

.

I Muse obradili Princa

Veliki broj muzičara svakog dana obrađuje hitove Princa. I britanski sastav Muse se pridružio ovom talasu i šerovao svoj snimak…

.

Umro "otac" Pac Mana

Tužne vesti za ljubitelje arkadnih igara. Tokom prethodne nedelje morali su da se oproste od tvorca jedne od najpopularnijih video…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo