...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Summer 3p: Žurke i filmovi, ali ove godine bez kupanja!

19.07.2019.

Festivalsko leto je u punom jeku, gotovo svakog vikenda se negde održava po neki festival, a jedan od onih na koje vam posebno skrećemo pažnju je Summer3p, koji će po 17. put biti održan na Paliću, ovog puta na Muškom štrandu, od 26. do 28. jula.

.

Direktor komunikacija Summer3p festivala, Oliver Tomić kaže za Oradio da su se potrudili da ove godine bude i tematskih događaja i zanimljivih saradnji.

"Na primer, poznati engleski DJ, producent i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda festivala 26. jula. Dan ranije, u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu Abazija biće održana projekcija dokumentarnog filma 'The Man From The Mo'Wax' upravo o njegovom životu i radu", rekao je Oliver.   

Gostovanje engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3p festivala. Iste večeri nastupiće jedan od najznačajnijih mađarskih DJ-eva – Davko. Lokalna podrška prvog festivalskog dana biće Chrono aka Daltonist i Migazz.

"U subotu 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviće svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Iste večeri nastupiće kao lokalna podrška Ascaloon i Hansol b2b No Else", najavio je Oliver.

1 jpg

Lokacija festivala je ove godine promenjena, zbog radova koji se odvijaju na mestu na kome se inače održava festival.

"Sada je termalni bazen zatvoren, zato što se kompleks proširio i gradi se akva park u sklopu kojeg će biti i termalni bazen, pa se mi sledeće godine vraćamo na tu lokaciju. Ove godine ćemo biti pored, na Muškom štrandu, što je oko trideset metara udaljeno od bazena. Ali kupanje neće biti moguće, jer je to sada u stvari gradilište", objasnio je Oliver. 

Ulaz će biti besplatan u četvrtak i nedelju, u petak je cena karte 399 dinara, dok će u subotu biti 499.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival nosi EFFE etiketu za 2017/2018. i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Pre četiri godine dobili su priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

Engleski časopis The Guardian uvrstio ga je 2012. godine među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

J.Mijatović

Možda te još zanima:

.

Summer3P: Regionalne i lokalne zvezde elektronske muzike

Ovogodišnje izdanje Summer3P festivala biće održano od petka do nedelje na prostoru nekadašnje kasarne "Petar Drapišin" na putu između Subotice…

.

Summer3p festival: Dve decenije prijateljstva i dobre energije

Leto u Subotici će i ove godine obeležiti Summer3P festival. Jubilarno 20. izdanje festivala, koje će se održati tokom predstojećeg…

.

Nastavlja se festivalsko leto

Posle teške godine za sve one koji rade u muzičkoj industriji, i naravno za sve one željne svirki i žurki,…

.

Summer3p od 26. do 28. jula

Novo, 17. izdanje festivala Summer3p biće održano od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera. Ove godine nastupiće James Lavell,…

.

Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača stižu na Summer3p

Organizatori šesnaestog Summer3p festivala, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavili su sjajan…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo