.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Muzika / Festivali

Životna iskustva pretočena u džez

16.11.2018.

Prvo veče dvadesetog Novosadskog jazz festivala obeležili su The Steve Wilson & Wilsonian’s Grain, dinamičan i savremen ansambl Stiva Vilsona. Njihov repertoar predstavlja Vilsonove autorske kompozicije i aranžmane, kao i kompozicije članova benda.

.

The Steve Wilson & Wilsonian’s Grain

Pomenuti Steve Wilson opisuje se u medijima kao "muzičar omiljen muzičarima". Ovaj ansambl karakterističan je po tome što ga čine četvoro potpuno različitih individua koje se odlično uklapaju. Iako je većina članova iz Amerike, njihovih koreni su po celom svetu, jedan član je dete Nemice i Nigerijca, što ukazuje na svestranost pri odrastanju. Sa druge strane, svi članovi su putovali i sakupljali iskustva koja su pretočena u njihov rad. 

masha1 jpg

Macha Gharibian Trio

Pre ovog kvarteta, Novosadski jazz festival otvorili su Macha Gharibian Trio. Na čelu ovog zanimljivog sklopa nalazi se umetnica koja je sticala klasično obrazovanje na klaviru od malih nogu, pevačica, kantautorka, izvođač i odvažna kompozitorka za pozorište i film. Macha Gharibian je jazz dodala svom repertoaru posle dužeg boravka u Njujorku i uspela da dobije prirodni spoj svih uticaja, mešajući jazz, jermenske narodne pesme i druge nezapadne tradicije, formirajući sopstveni stil koji predstavlja urbanu i modernu mešavinu žanrova. 

julia jpg

Julia Siedl Trio

Prvo veče festivala zatvoriio je Julia Siedl Trio. U svojim komadima prolaze kroz najrazličitija emocionalna stanja, intenzitete i zvučna okruženja. Julia Siedl i muzičari koji sviraju s njom u jednom trenutku zvuče mirno, u drugom se posvećuju intimnom i blagom karakteru zvuka, pre nego što u sledećem trenutku iz njih razigrano izbijaju južnoamerički ritmovi. 

Druge festivalske večeri nastupiće Jazz bend koji se ponaša kao rock bend ili, recimo, rock bend koji svira jazz, zavisi kako gledate. Oni su Shalosh, nakon njih na scenu će kročiti The Jeff "Tain" Watts Quartet dok će veče imati priliku da zatvori The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors sa Markom Pignataro.

S.P.

.
Ajron Rigan (Iron Reagan) je sada već kultni, krosover bend iz Virdžinije. Nastali su više kao projekat/super grupa 2012. kada…
.
Treće izdanje festivala Green Air biće održano 30. i 31. avgusta na Novosadskom sajmu, najavili su organizatori.
.
Zvuci prestonice Francuske kao u filmu "Ponoć u Parizu" Vudija Alena, čekaju vas na Štrandu u petak, 16. avgusta u 21 sat, na velikoj…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?