...
TRENUTNO13:00 - 14:00RetroTips

Muzika / Festivali

Poslednji dan Sea Dance rezervisan za Hurts

16.07.2016.

Poslednji dan Sea Dance festivala je došao sa preporukom za jedan od najsimptičnijih muških bendova Hurts. Prema satnici Hurts na binu treba da izađu oko ponoći. Ovaj engleski sint pop duo osnovan je 2009. godine, a čine ga pevač Theo Hutchcraft i momak na sintu Adam Anderson.

.

Dvojac se proslavio neprikosnovenim hitom "Don't Let Go", a njihova prva dva albuma Happiness i Exile plasirala su ih na vrhove muzičkih top lista širom Evrope. Posebno veliko interesovanje za ovaj nastup očekuje se kod ženskog dela publike, a kada su momci nastupali na Exitu, sećamo se velike pometnje iza glavne bine nakon koncerta, gde su devojke čekale Hurtse za autograme i fotografije. Oni su naravno tada došli i na kratko se družili sa svima.

Pre Hurts će na Main Stage nastupati Banco De Gaia, elektro bend koji dolazi takođe iz Engleske. Svoju karijeru bend je započeo još devedesetih godina i u svetu elektronske muzike ostvario zapažen uspeh. Poznati su po tome što u svoju muziku mešaju razne uticaje, od ambijentalnih zvukova, do istočnjačkih semplova i reggaea.

Od 17 sati na Dance Paradise bini žurku će otvoriti Mtech, a zatim sledi Redial Tone od 19 časova. U 22 sata na binu izlazi novosađanin Klaus, a od dva sata ujutru zagrevanje za glavni act večeri biće set Marka Nastića.

Ekipa na Dance Paradise će zapravo željno iščekivati četiri sata ujutru kada će svoj set imati Jeff Mills. Ovaj neprikosnoveni predstavnik elektro muzike dolazi iz Detroita, iz grada koji je poznat po veoma razvijenoj i kvalitetnoj sceni ovog žanra.

Mills je poznat i po tome što je učestvovao u formiranju Underground Resistance, tehno kolektiva koji je formirao zajedno sa basistom Parliament-a Mad Mike Banksom. Ova grupa je slala revolucionarne poruke i u javnosti se pojavljivala samo pod ski maskama i u crnim kombat odelima.

Nastup Jeff Milsa zatvoriće ovogodišnji Sea Dance festival, a ekipa iz organizacije i naravno posetioci se nadaju da će kiša poslednjeg dana ipak zaobići plažu Jaz, iako je najavljeno da će i danas biti potrebno poneti kišobrane i kabanice.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentski film i radionice kratkometražnog filma

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom…

.

Predrag Ličina: Nacionalizam nam pumpaju medijima

Kada u jednu osobu stane beskrajna ljubav prema filmu, panku, hororu i oštroj satiri, a sve to isprati i višeslojni…

.

Doviđenja i hvala na svim ribama

Cela ekipa O radija jutros se okupila vrlo rano u redakciji. Naša sekretarica Štefica bila je potpuno iznenađena, rekla je…

.

Poslednjeg dana Exita reke ljudi preplavile Tvrđavu

Tokom četiri dana i noći na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz muziku i sjajnu atmosferu njihalo se 195.000 posetilaca, saopštili su organizatori.…

.

Organizatori Exita oduševljeni festivalom

Poslednji dan Exit festivala je uvek najemotivniji, jer su svi svesni da ujutru kada se probude više neće biti tok…

.

Ritam Evrope! ove godine od 7. do 10. maja

Ovogodišnja manifestacija Ritam Evrope! održava se od 7. do 10. maja u Novom Sadu i obuhvata četiri događaja. Kakos u…

  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv
  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo