...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Organizatori Exita oduševljeni festivalom

10.07.2016.

Poslednji dan Exit festivala je uvek najemotivniji, jer su svi svesni da ujutru kada se probude više neće biti tok hajpa i te enegrgije. No, nadamo se da ste napunili baterije i da će vas lep osećaj držati do sledeće prilike. Organizatori Exita zadovoljni su ovogodišnjom posetom, a kako su naveli na konferenciji za novinare, tokom noći će biti saopšteni podaci o tome da li je ova izdanje festivala najposećenije do sada.

.

Prema podacima sa kojima raspolaže organizacija festivala, prvog dana je Petrovaradnisku tvrđavu posetilo 44.000 ljudi, drugog dana je kroz kapije prošlo 49.000, a trećeg 47.000 ljudi.

Na tvrđavi je tokom četiri dana nastupilo više od 1.000 izvođača, a festival je posetiocima ponudio oko 30 različitih bina i zona za zabavu, kao i nove sadržaje, među kojima su i mogućnost posete planetarijumu, karaoke bina, zip lajn, Guaranina zona za ekstremne skokove i slično.

Zaključno sa ovim danom, a tokom svih godina od osnivanja, Egxit prema navodima organizatora traje ukupno 185 dana, s obzirom na to da je prvo izdanje trajalo 100 dana.

Direktor Exita Dušan Kovačević, poručio je da je energija na ovogodišnjem festivalu bila posebna, te da ga oduševljenje vozi još od prve večeri. Kako je kazao, već prve večeri je osetio da je Exit uspeo da zaokruži festivalsku celinu i ponudi odličnu zabavu svim posetiocima.

Posebno je pohvalio Exit tim. „Naš tim je uradio sjajan posao, Tvrđava je bila lepo pripremljena i izgledala je još lepše nego prethodnih godina, a imamo i dosta novih bina i sadržaja“, kazao je Kovačević.

Dodao je da su reakcije izvođača, koje je uspeo da vidi na društvenim mrežama sjajne, te da su svi slali poruke zahvalnosti i oduševljenja. On očekuje podatke o tome da li je ovogodišnji fest najposećeniji do sada, jer se prema podacima o kupljenim ulaznicama očekuje da će večeras doći više od 50.000 ljudi.

Direktor komunikacije Sagor Mešković, rekao je da je publika Exita potpuno nova i mlađa, te da su to mladi ljudi koji za ovaj festival znaju ceo svoj život. „Samim tim mi se trudimo da prilagodimo ponudu i izvođače mladima koji se interesuju za festival, jer se muzička scena promenila, pa tako ono što je nama starijima bilo aktuelno, njima danas ne predstavlja mnogo“, kazao je Mešković.

Najavljen je i novi projekat koji će u narednim godinama predvoditi Exit fondacija, koja se bavi humanitarnim radom i pomaže deci. Predstavnik Exit fondacije Jovan Simić, najavio je da je pokrenut humanitarni projekat sakupljanja muzičkih suvenira od globalno poznatih izvođača, koji će biti korišćeni u humanitarne svrhe.

Kako je najavio, plan je da ovaj projekat postane globalan, a do sada je svoju majicu sa potpisom donirao David Guetta, kao i legenda fank muzike Geoge Clinton, a prošle godnie je svoje bubnjarske palice poklonio i Motorhead.

Ostalo je još nekoliko sati do kraja ovogodišnjeg festivala, a onda se žurka seli na plažu Jaz i Sea Dance fest.

M.L.

 

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo