...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Pasuljijada u Novom Sadu, a O radio na pasuljijadi

05.06.2015.

Čuvena Temerinska pasuljijada dobila je i svoju gradsku, urbanu verziju pod nazivom Urban Bean Fest. Ovaj festival će biti održan u Kameničkom parku na Dunavu 12. i 13. juna. Organizator Dragan Vukotić kazao je novinarima da će ovogodišnje takmičenje u kuvanju pasulja, koje se održava u sklopu festivala, biti međunarodnog karaktera, te da će tu biti i drugih propratnih dešavanja.

.

"Ono što garantujemo je da će posetioci i vizuelno moći da osete ugođaj onoga što se proteklih godina dešavalo u Temerinu na glavnom događaju. Biće to šarenolik kulturno-umetnički program, a takmičenje u kuvanju pasulja je međunarodnog karaktera i već sada su prijavljene ekipe iz četiri države i to Italije, Hrvtske, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Posetioci mogu očekivati i Ravničaske igre koje su sasvim luckaste i služe za zabavu", kazao je Vukotić.

Za Ravničarske igre je zadužen glumac Goran Podlipec, koji nam je malo bliže objasnio šta je to tačno i koliko su u zapravo blesave sve te takmičarske discipline.

"Discipline u kojima će se takmičiti naši posetioci su zaista nesvakidašnje. Najavljujemo obaranje svetskog rekorda u bacanju starog bicikla u dalj, imamo jednu ekipnu disciplinu, a to je navlačenje konopca u dve kategodije – muška i ženska, a takođe imamo i disciplinu bacanje starog akumulatora sa ramena. Kada me pitaju zašto bacamo akumulatore, ja kažem da mi u Vojvodini memamo baš kamenja, pa onda bacamo to što imamo", kroz smeh nam je objasnio Goran.

Biće tu i takmičenje u brzom jedenju pasulja pa i neke, za organizatore potpuno nove discipline koje su nazvali "Panonski mornari" i "Vojvođanski kenguri". Ovo ćemo morati da proverimo na licu mesta.

Ovde definitivno ima materijala za nedeljnu sportsku rubriku Dve leve na O radiju, u kojoj o blesavim sportovima pričaju Jasna i Sofija, no osim takmičenja u kuvanju pasulja i ovih nesvakidašnjih sportskih aktivnosti, festival će ponuditi i muzički program. Koncerti će biti održani prvog dana festivala 12. juna, kada će žurku od 17 časova započeti DJ Mak Floss, a zatim su tu i Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap. Takmičenje u kuvanju pasulja rezervisano je za subotu, 13. juna.

Branimir Rosić iz Neprijatelja nam je kazao da će "pasulj i pivo biti sasvim dovoljan povod za pravi Balkan Rock and Roll".

Glavne zvezde su svakako Atheist Rap, a Dr. Pop je rekao da se Ateisti neće takmičiti, ali da pasulj visoko cene. "Recimo Radule, on svakako predstavlja veliku većinu nas, pošto je širi i gabaritniji, on jaeko voli pasulja da ruča i da pravi, pa ćemo možda staviti kotlić negde sa strane onako, van konkurencije", kazao je Dr. Pop.

I O radio je prijavio svoju ekipu za takmičenje u kuvanju pasulja, pa očekujte naše kulinarske magije i najbolju mjuzu na O radio kuvaskom mestu! Nas master kuvar je Petar Klaić pred takmičenje je poručio: "Za razliku od aktuelne muzike koju ćemo puštati taj dan, mi ćemo spremati prilično tradicionalan pasulj, masan, sa mnogo papaka, kobaja, rebaraca... Ko preživi verovatno će morati da ide kod doktora za srce", poručio je Petar, a mi se nadamo da ćemo biti negde u vrhu liste među najboljima.

Važno je naglasiti da je festival humanitarnog karaktera i da će sav prikupljeni novac biti predat deci iz SOS dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Ceo prilog možete poslušati na kraju teksta.

M.L.



 

Možda te još zanima:

.

Damir Urban na otvaranju "Novi Sad film festivala"

U Novom Sadu će 22. septembra biti otvoren novi, internacionalni takmičarski filmski festival prvog i drugog filma – Novi Sad…

.

Urbane bašte - vitamin za mentalno zdravlje

Proleće je pravo vreme za sadnju biljaka na vašim terasama i bašticama. Mnogi se odlučuju za ukrasne biljke. To su…

.

Ana Džokić: Zajedno do humanijeg stanovanja

Ana Džokić je arhitektica koja ima, za naše standarde, nesvakidašnji pogled na arhitekturu. Njena interesovanja su dobre urbanističke prakse, odnosno,…

.

Nije rešenje da se svi preselimo u velike gradove

Stanovnici dva naša najveća grada, Beograda i Novog Sada, uskoro će, prema rečima nadležnih, moći da saznaju kakva ih sudbina…

.

Urbane bašte su važne

Mlada naučnica Radenka Kolarov, diplomirani je inženjer pejzažne arhitekture i doktorantkinja na smeru Agronomija. Svojim radom i aktivizmom doprinosi zelenijoj…

.

Kako gradove vratiti građankama?

Analiza urbanističkog planiranja i projektovanja u Srbiji sa stanovišta rodne ravnopravnosti i participacije građana i Vodič ka rodno-osetljivim javnim prostorima biće…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo