...
TRENUTNO22:00 - 23:00Strip o vedač

Muzika / Festivali

Pasuljijada u Novom Sadu, a O radio na pasuljijadi

05.06.2015.

Čuvena Temerinska pasuljijada dobila je i svoju gradsku, urbanu verziju pod nazivom Urban Bean Fest. Ovaj festival će biti održan u Kameničkom parku na Dunavu 12. i 13. juna. Organizator Dragan Vukotić kazao je novinarima da će ovogodišnje takmičenje u kuvanju pasulja, koje se održava u sklopu festivala, biti međunarodnog karaktera, te da će tu biti i drugih propratnih dešavanja.

.

"Ono što garantujemo je da će posetioci i vizuelno moći da osete ugođaj onoga što se proteklih godina dešavalo u Temerinu na glavnom događaju. Biće to šarenolik kulturno-umetnički program, a takmičenje u kuvanju pasulja je međunarodnog karaktera i već sada su prijavljene ekipe iz četiri države i to Italije, Hrvtske, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Posetioci mogu očekivati i Ravničaske igre koje su sasvim luckaste i služe za zabavu", kazao je Vukotić.

Za Ravničarske igre je zadužen glumac Goran Podlipec, koji nam je malo bliže objasnio šta je to tačno i koliko su u zapravo blesave sve te takmičarske discipline.

"Discipline u kojima će se takmičiti naši posetioci su zaista nesvakidašnje. Najavljujemo obaranje svetskog rekorda u bacanju starog bicikla u dalj, imamo jednu ekipnu disciplinu, a to je navlačenje konopca u dve kategodije – muška i ženska, a takođe imamo i disciplinu bacanje starog akumulatora sa ramena. Kada me pitaju zašto bacamo akumulatore, ja kažem da mi u Vojvodini memamo baš kamenja, pa onda bacamo to što imamo", kroz smeh nam je objasnio Goran.

Biće tu i takmičenje u brzom jedenju pasulja pa i neke, za organizatore potpuno nove discipline koje su nazvali "Panonski mornari" i "Vojvođanski kenguri". Ovo ćemo morati da proverimo na licu mesta.

Ovde definitivno ima materijala za nedeljnu sportsku rubriku Dve leve na O radiju, u kojoj o blesavim sportovima pričaju Jasna i Sofija, no osim takmičenja u kuvanju pasulja i ovih nesvakidašnjih sportskih aktivnosti, festival će ponuditi i muzički program. Koncerti će biti održani prvog dana festivala 12. juna, kada će žurku od 17 časova započeti DJ Mak Floss, a zatim su tu i Branimir i neprijatelji, Osmi dan, Šinobusi i Atheist Rap. Takmičenje u kuvanju pasulja rezervisano je za subotu, 13. juna.

Branimir Rosić iz Neprijatelja nam je kazao da će "pasulj i pivo biti sasvim dovoljan povod za pravi Balkan Rock and Roll".

Glavne zvezde su svakako Atheist Rap, a Dr. Pop je rekao da se Ateisti neće takmičiti, ali da pasulj visoko cene. "Recimo Radule, on svakako predstavlja veliku većinu nas, pošto je širi i gabaritniji, on jaeko voli pasulja da ruča i da pravi, pa ćemo možda staviti kotlić negde sa strane onako, van konkurencije", kazao je Dr. Pop.

I O radio je prijavio svoju ekipu za takmičenje u kuvanju pasulja, pa očekujte naše kulinarske magije i najbolju mjuzu na O radio kuvaskom mestu! Nas master kuvar je Petar Klaić pred takmičenje je poručio: "Za razliku od aktuelne muzike koju ćemo puštati taj dan, mi ćemo spremati prilično tradicionalan pasulj, masan, sa mnogo papaka, kobaja, rebaraca... Ko preživi verovatno će morati da ide kod doktora za srce", poručio je Petar, a mi se nadamo da ćemo biti negde u vrhu liste među najboljima.

Važno je naglasiti da je festival humanitarnog karaktera i da će sav prikupljeni novac biti predat deci iz SOS dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Ceo prilog možete poslušati na kraju teksta.

M.L. 

Možda te još zanima:

.

Izložba "Laboratorija prostora 2.0" u Rektoratu

Izložba radova studenata, asistenata i nastavnika Departmana za arhitekturu i urbanizam nastalih u periodu od 2016. do 2019. godine pod…

.

Širina mi još uvek nedostaje u Srbiji

Doktor nauka Nebojša Čamprag mladi je naučnik iz Subotice, trenutno na postdoktorskim studijama, ali i na poziciji glavnog menadžera konzorcijuma…

.

Nove inicijative i nove prakse za bolji grad

Predsednik Društva arhitekata Novog Sada (DaNS) Slobodan Jović, pored rada sa studnetima na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih…

.

Šta je cilj Deklaracije o zaštiti životne sredine?

"Deklaracija o zaštiti životne sredine je dokument koji će Pokrajinskoj vladi pružiti pravni osnov da sufinansira projekte u oblasti zaštite…

.

Mogućnosti obrazovanja u oblasti VR-a

Predavanje nazvano "VR u nauci i edukaciji" biće održano u utorak 4. juna od 18 časova u Startit Centru. Kroz…

.

Do Akademije kroz blato - sigurno do proleća!

Studenti Akademije umetnosti moraće da gacaju po blatu do svog fakulteta barem do proleća, jer, kako kažu u Gradskoj upravi…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo