...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Muzika / Festivali

"Oda fest" za mlade u Žitištu

14.08.2015.

Prilika da se mladi neafirmisani bendove predstave publici, te da se otkriju mnogi drugi mladi talenti u seoskim sredinama bio je povod za organizovanje manifestacije "Oda fest", koja će biti održana sutra, 15. avgusta u Žitištu. 

.

Mesto poznato po spomeniku Rokiju Balboi ima još toga da pokaže što je predstavljeno kroz projekat "Amfiteatar za nas" organizacije "Mladi u pokretu" koji je pokrenuo Čedomir Polovina, upravo sa ciljem da se potpomognu mladi bendovi iz ove opštine, ali i da se podstakne aktivizam kod omladine.

"Program manifestacije je lociran na samoj obali Begeja, a već od 20 časova startovaće se sa akustičnom svirkom sastava "Vlada&Bax", potom sledi svečano otvaranje i nastup još tri rock'n'roll i punk benda iz srednjebanatskog okruga - "Rif 873", "The Crows" i "No discipline", ispričala je PR "Oda festa" Lea Radlovački.

Projekat je deo NIS – ovog konkursa za podršku mladim ljudima, putem kojeg su se glasanjem birali projekti koji će biti finansirani.

Pored nastupa bendova, na Odi će nastupiti i mladi pesnik Damjan Gaković koji će predstaviti pesmu napisanu na srpsko – engleskom. Organizatori još podsećaju sve one koji se upute u ovaj deo Banata da će kupanje u Begeju biti zabranjeno, ali da će se piće prodavati po beneficiranim cenama.

"Planiramo da ova manifestacija zaživi i da se i dalje promovišu mladi i neafirmisani bendovi. Ove godine je to punk i rok, ali će sledeće godine možda biti rege i ska", rekla je Radlovački.

 

N.Š.

 

Možda te još zanima:

.

Opstanak kroz treptaje i četkicu

Slikarska izložba "21 treptaj" Zorane Dikić iz Žitišta otvorena je juče 8. maja, u prostorijama Info-centra Žitište (Đure Jakšića 2,…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo